Články
Co dělat s rebarborou?
Chodíte kolem ní v obchodě a nevíte, co s ní? Z rebarboy lze připravit spousta výtečných pokrmů, ale pozor. Kvůli šťavelanům, které rebarbora obsahuje, není vhodná pro všechny...
Zázvorovo-citronové řezy z lístkového těsta
Nechte se inspirovat aktuální novinkou od Sonnentoru a vyzkoušejte nový bylinný sirup Zázvor - citron nejen v tomto receptu.
Ratatouille - recept
Milí čtenáři, včera jsem poprvé vyzkoušela recept ratatouille (čti ratatuj), který jsem se chystala dlouhou dobu uvařit. Výsledek byl naprosto úžasný, proto jsem se rozhodla, že se s vámi o něj podělím! Ratatouille je vynikající francouzské zeleninové jídlo, které je jako stvořené pro ty, kteří bojují o štíhlou linii....
Jak vyzrát na chutě na sladké
Chutě na sladké nastanou většinou po tom, co sníme slané jídlo (tělo vyžaduje kompenzaci něčím sladkým) nebo pokud jíme nepravidelně nebo málo anebo v jídelníčku převládají potraviny s vysokým glykemickým indexem GI. Tělo potřebuje rychlý přísun energie, aby se organismus nedostal do stavu hypoglykémie (pokles hladiny krevního cukru) a byla zahnána únava...
Naklíčená semena
Proč jsou klíčky tolik potřebné a zdravé? Dovedete si představit, že z klíčku vyroste celá rostlina? Kolik je v něm síly? Vedle vitamínů a řady minerálních látek mohou dodat tělu tolik potřebné enzymy, bez kterých se...
Když vás přepadne hlad
Přijdete odpoledne domů, hladoví z práce a musíte něco sníst, abyste zaplnili svůj prázdný žaludek? Už se natahujete po něčem, čím byste uspokojili své chuťové pohárky?...
Recept - hummus
Hummus je základní potravinou blízkovýchodní arabské kuchyně. Jedná se o pokrm z velmi vydatné luštěniny cizrny neboli římského hrachu. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a v poslední době byla dosti opomíjená...
Recept - domácí celorznné melasky!
Jestli o něčem můžete říci, že je něco úúúžasné, tak to jsou melasky! Skvělý recept na tyto sušenky nám zaslala čtenářka Iva Klásková z Jeseníku. My jí tímto moc děkujeme a zasíláme malý dáreček...
Rady našich babiček
Rady našich babiček se nikdy nezapřou. Zkuste pár tipů, které vám usnadní přípravu pokrmů. Pomocníky vám budou staré dobré brambory!...
Jak na kocovinu
Pití nadměrného množství alkoholu má obvykle za následek kocovinu. Dojde-li k němu večer, může se kocovina projevit až následující ráno. Osoba, která má kocovinu, trpí dehydratací (ztrátoou tekutin). Mezi příznaky patří nevolnost a zvracení, žízeň, únava a bolesti hlavy...
archív