Články

 
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


26.12.2009 - Iva Veselá

Odlehčení po vánocích: Zapečené těstoviny s meruňkami a tvarohem

Sice se jedná o trošku netradiční jídlo ihned po vánocích, ale proč ne? Téměř každý má rád sladké, tak proč nezkombinovat chutné s užitečným? Navíc toto jídlo není vůbec drahé...

16.12.2009 - Iva Veselá

Tipy na recepty z topinamburu

1780Yjh.jpgTopinamburové hlízy obsahují inulin (prospěšný diabetikům) ale i vitamíny A, skupiny B a C. Topinambury jsou dietetická zelenina, vhodná i jako náhrada brambor pro diabetiky. Většina knih uvádí recepty na topinambury vařené, snad proto, že je srovnává s brambory...

 

 

26.10.2009 - Iva Veselá

Jak vyrobit ovčí sýr?

Stačí podojit stádo ovcí... PRO-BIO LIGA uspořádala 12. září kurz výroby sýra na ekofarmě Košík, kde zájemci mohli z vlastnoručně nadojeného mléka vyrobit vlastní ovčí sýr. Jak to dopadlo si přečtěte...

16.10.2009 - Iva Veselá

Tipy a rady k domácím pekárnám

Rad a tipů jak co nejlépe upéct domácí chlebík není nikdy dost. V dnešním článku si povíme pár praktických rad o pečení a jeho délce, kam je dobré umístit pekárnu a jak se správně o pekárničku starat. Nebojte se experimentovat, třeba sami vytvoříte nějakou...

 

 

08.10.2009 - Iva Veselá

Podle čeho vybírat domácí pekárnu?

Domácí pekárny zvládají proces hnětení, kynutí těsta a samozřejmě samotné pečení. Zahřejí suroviny na správnou teplotu, vše promíchají, uhnětou těsto, ohlídají správnou teplotu...

 

 

Domácí pekárny zvládají proces hnětení, kynutí těsta a samozřejmě samotné pečení. Zahřejí suroviny na správnou teplotu, vše promíchají, uhnětou těsto, ohlídají správnou teplotu
03.10.2009 - Iva Veselá

Tipy a triky k domácím pekárnám

1776YTR.jpgKdo má domácí pekárnu, jistě si nemůže vynachválit možnost přípravy čerstvého a křupavého celorznného chleba, aniž by se staral o práci. Suroviny jednoduše dáte do pekárny a za 3 hodiny si můžete dojít pro čerstvý voňavý chlebíček. Poradíme vám pár užitečných vychytávek, jak si pečení zpříjemnit...

 

 

11.09.2009 - Iva Veselá

Kaše, kaše, kašičky...

1775OWI.jpgTen, kdo se zajímá o zdravou výživu ví, že ranní obilné kaše jsou tou nejlepší sladkou pochoutkou a startem do celého dne. Proč má člověk po ránu chutě na sladké? Odpověď je jednoduchá - během spánku dochází k poklesu hladiny cukru v krvi, proto ráno nás někdy dost honí mlsná...

 

 

29.07.2009 - Iva Veselá

Bramborové triky

1774YWZ.jpgV tomto článku se dočtete plno zajímavých tipů pro zacházení s brambory, aby byly co nejlepší. Dozvíte se také, že brambory jsou účinným čisticím prostředkem proti skvrnám a můžete jimi dokonce pročistit komín...

 

 

14.07.2009 - Iva Veselá

Jitrocelovým nálevem proti vředům

Dá se jíst, rozemnuté listy hojí odřená kolena, chrání před kopřivami a můžete si s nimi i malovat po obličeji a hrát si na zelené lesní muže. Jitrocel kopinatý je vytrvalá bylina, rostoucí prakticky všude na světě...

13.07.2009 - Iva Veselá

Jak na jaterní očistu

1772YmI.jpgJátra jsou biochemickou továrnou s největší regenerační schopností v těle a žlučník je často nazýván dirigentem všech ostatních orgánů, protože ovlivňuje celý trávicí trakt. Stav našich jater je přímo úměrný našemu pohledu na svět a stav žlučníku ukazuje na naši spokojenost. Úžasné orgány, ale...

 

 

<< < 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny