Články
07.06.2010 - Iva Veselá
Zázvorovo-citronové řezy z lístkového těsta
Nechte se inspirovat aktuální novinkou od Sonnentoru a vyzkoušejte nový bylinný sirup Zázvor - citron nejen v tomto receptu.
Zázvorovo-citronové řezy z lístkového těsta
1 balení lístkového nebo plundrového těsta
1 bio vejce
60 ml sirupu Zázvor- citron od Sonnentoru
1 bio limetka
250 ml bio jogurtu
30 g medu
6 plátků želatiny
1/4 l bio smetany
1. Lístkové těsto vyválejte a položte na plech, rozkrájejte na 4-5 cm velké čtverečky a potřete vajíčkem. V předem vyhřáté troubě pečte 10 minut při teplotě 200 °C. Poté zmírnětě na 160 °C a dopékejte 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
2. Limetku umyjte horkou vodou, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Limetkovou kůru a šťávu smíchejte se zázvorovo-citronovým sirupem, medem a jogurtem. Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte, zahřejte společně se 4 lžícemi jogurtu a zamíchejte do jogurtového krému.
3. Šlehačku vyšlehejte a opatrně zamíchejte. Směs vložte na 1 hodinu do ledničky. Poté směs dejte do cukrářského sáčku a vytlačte na jednu stranu řezů z lístkového těsta a druhou stranou je přikryjte. Posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobré pochutnání!
Pro Bio-Life.cz: Biospotrebitel.cz
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 3 bodů z pětiČtěte také:
Jak na domácí přípravu sushiJak si připravit kokosové mléko
Jaká je nejvhodnější úprava pokrmů?
Kuchyňské fígle - 4.díl
Mucholapka snadno a rychle