Články
15 potravin, které nastartují metabolismus
Všech těchto 15 potravin dokáží zrychlit metabolismus tím, že tělu dodají potřebné živiny, díky nimž lze urychlit hubnutí a svalový růst. Jíte je pravidelně také?
Zdravé slazení - javor, agáve a obilný slad
Hledáte alternativy k tradičním cukrům? Zaměřili jsme se na sirupy. Obilné slady a sirupy, sirup z agáve i javorový sirup můžete používat stejným způsobem jako cukr nebo med.
Co je dobré vědět o zavařování
Pro ty, kdo mají vlastní zahradu a sklízejí z ní ovoce a zeleninu, patří k létu většinou i domácí zavařování a sterilování. Nakládat či zavařovat ovoce a zeleninu, ale i jen vařit některé druhy plodů má přitom svou historickou zdravotní a dietetickou logiku.
Tipy a rady k výběru pečiva
Jak poznat celozrnné pečivo a jaká je nutriční hodnota ostaních pekárenskcýh výrobků? Proč zařazovat do jídelníčku amarant a pečivo s přídavkem amarantové mouky?...
Jak obelstít hlad a chuť v kanceláři
Znáte to – sedíte v kanceláři, máte chvilku čas sami na sebe a najednou se spustí „mlsná“. Někdy je to čistě z nudy, někdy je to signál toho, že si tělo v době odpočinku „uvědomilo“, že mu chybí energie. Všemu lze ale předcházet!
Výhody používání keramických nožů
Používání keramických nožů je u nás čím dál více populárnější. Proč by ne, když nám jejich ostří pomáhá chránit vitamíny před jejich oxidací? Nože je vhodné používat minimálně na krájení zeleniny.
Léčivé obklady a náplasti...skoro k snědku
Bolí vás nebo vaše blízké někdy klouby? A slyšeli jste již o neuvěřitelných účincích zázvorového obkladu? Ne? Tak v tom případě si nenechte ujít tento článek, je zde mnoho informací, které by měli lidi běžně znát. Můžou se jim totiž občas hodit...
Kapary - ještě jste nevyzkoušeli?
Kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité. Bývají často naložená v soli nebo solném nálevu, případně v solném nálevu s vinným octem...
Nákupní průvodce - mléčné čokolády
Jak je to u nás s mléčnými čokoládami? Víte, že se tímto názvem čokolády výrobce zavazuje ke splnění konkrétního složení výrobku?
archív