Články
07.01.2010 - Iva Veselá
Rady našich babiček
Rady našich babiček se nikdy nezapřou. Zkuste pár tipů, které vám usnadní přípravu pokrmů. Pomocníky vám budou staré dobré brambory!
1
Podařilo se vám přesolit polévku?
Zachráníte jí jednoduše tak, že do ní navíc přidáte 1-2 oloupané brambory a povaříte je v ní.
2
Zbyla vám navíc od oběda bramborová kaše?
Nejlépe ji znovu ohřejte - kastrůlek kaší dejte do hrnce s vodou, kterou ohřejte. Tak se vám kaše nepřipálí a zachová si svou původní chuť.
3
Jak udržet brambory teplé?
Po uvaření sceďte hrnec s bramborami a přikryjte jej utěrkou. Teprve na utěrku přiložte pokličku. Brambory vydrží teplé až hodinu.
4
Musí vždy brambory ve slupce popraskat?
Nemusí, stačí jen do hrnce s vodou přidat trochu octa.
5
Jak na křupavé bramboráky?
Bramboráky vám zaručeně budou hezky křoupat hned po tom, co do směsi přidáte cca 3 lžíce strouhanky.
6
Nadýchané a měkké kynuté těsto
Když do ingrediencí na kynuté těsto přidáte nastouhanou uvařenou bramboru, bude kypré, měkké a nadýchané.
7
Proč ztrácet zbytečně vitamín C?
Často vaříme brambory, jejichž nálev vylijeme. Je to škoda, jelikož ve vodě jsou vyluhované některé vitamíny. Tuto vodu snadno můžeme použít do polévek nebo k přípravě omáček.
8
Jak snadno oloupat vařené brambory?
Brambory, které vaříte ve slupce lze snadno oloupat, když je po scezení přelijete studenou vodou. Slupka popraská a loupání je o mnoho snazší!
9
Chutnější opékané brambory?
Pokud rádi připravujete opékané brambory na pánvičce s trochou oleje, zkuste je posypat hrubou moukou. Lépe se opečou dozlatova a budou moc chutné!
10
Chcete vylepšit chuť brambor?
Brambory vám budou hned o něco lépe chutnat po přidání čerstvého libečku. Stačí ho dát do vody, ve které brambory vaříte.
11
Už dost lepivé bramborové kaše
Přidejte do kaše teplé mléko a kaše bude o poznání lepší!
Hodnocení článku
Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Jak balit vánoční dárky?Jak lze vážit bez váhy
Nákupní průvodce - mléčné čokolády
Odlehčení po vánocích: Zapečené těstoviny s meruňkami a tvarohem
Recept - hummus