Články
Co je to rukola, mangold, polníček...?
Tyto druhy zeleniny jsou zdravým a chutným doplňkem pokrmů, kterým si můžete zpestřit váš jídelníček a výborně si tak doplnit vitaminy a minerály...
Jak se vyznáte ve vodě?
Vyznáte se ve vodách a jejich druzích? Znáte jen sladkou, slanou, destilovanou nebo minerální? V dnešním článku se dozvíte o dalších typech vody a jejich vlastnostech...
Jak si připravit vlastní Gomasio?
Gomasio neboli „sezamová sůl" je ochucovadlo, které se připravuje ze sezamových semínek nebo jiných druhů semen a mořské soli. Nejčastěji se používá k ochucení salátů, polévek nebo rýže...
Jak glutaman sodný ovlivňuje naše zdraví
Glutaman sodný, v Evropě označovaný jako E621 a v Americe jako MSG. Jedna skupina lidí glutaman uznává, druhá zavrhuje kvůli nežádoucím účinkům na lidské zdraví. Jak se glutaman vyrábí, v jakých potravinách je obsažený a jaké riziko pro nás představuje?
Bílé pečivo, mouka a těstoviny
Jak je to s bílou moukou a výrobky z této mouky? Jsou vhodné pšeničné těstoviny? A co jogurty a zahlenění organismu?
O těstovinách, rýži a luštěninách
Co byste měli u chleba sledovat
Jak se vyznat v chlebech? Co znamená T na obalu mouky nebo co se děje s neprodanými kusy pečiva?
Jaký význam a účinky mají antioxidanty
Jakou roli mají antioxidanty? Proč je důležité na ně myslet ve svém jídelníčku?
Zhubnu, když vynechám tučné a sladké?
Vyřadit ze svého jídelníčku všechno sladké a tučné se zdá tou nejrychlejší cestou ke zhubnutí. V zásadě na tom není nic špatného, ale věřte, že i po vynechání tučných a sladkých jídel nemusíte zákonitě zhubnout.
archív