Články
Slovníček zdravé výživy od A po Z
Pojmů, které se týkají zdravé výživy, je mnoho, ale vybrali jsme pro vás ty zajímavé. Pro někoho následující pojmy budou známé, pro někoho budou novinkou...
Jak správně číst obaly potravin?
Jsou spousty lidí, kteří chtějí hubnout a kupují si potraviny, o kterých si myslí, že jsou zdravé. Někdy si ale nepřečtou obal výrobku s energetickými hodnotami, což bývá chyba. Naučte se proto číst obaly výrobků hned v obchodech, než si něco koupíte. Budete tak lépe obeznámeni s tím, co jíte a kolik kalorií z určitého jídla přijímáte...
Co je to houba shiitake?
Shitake (čtěte šitake)...jestli vám tento název připomíná nějaké japonské slovíčko, trefili jste se správně, shitake pochází z Japonska. Jestli se vám tento název moc nelíbí, můžete ji nazývat jejím pravým jménem - Houževnatec jedlý:) Shitake je exotická houba s léčivými a preventivními účinky. Může ji používat každý z nás. Snadno ji seženete v obchodech zdravé výživy i dalších prodejnách.
Proč se u nás nevyrábí BIO řepný cukr?
Řepný cukr je taková forma cukru, která je tělu nejbližší, resp. je nejméně upravován narozdíl od bílého rafinovaného cukru. Bylo by proto vhodné konzumovat (když už tedy cukr) v takovéto formě. V biokvalitě vyrobit jde, ale v čem je tedy problém, že se nevyrábí? ...
Jak si upéct domácí chlebík?
Proč je lepší si péct doma chleba? Můžete si do něj dát ingredience, jaké chcete. Výsledkem bude chléb podle vašich chutí. Můžete do chleba přidávat různá koření, semínka, jiné typy mouky a udělat si chlebík podle svých představ. Nemusí vždy být chleba jako chleba, zapojte svou fantazii. Upečte si třeba dalamánky se sýrem...
Nejčastěji kladené otázky
Jistě máte plno otázek ohledně zdravé výživy, na které by vás zajímala odpověď. Účelem tohoto článku je odpovědět na nejčastěji kladené otázky. Odpovídat vám budu jak podle sebe, tak podle dlouholetých výzkumů amerického experta na zdravou výživu...
Jak na domácí zmrzlinu?
Přišlo jaro, budou následovat letní horka...co takhle si na doma připravit zmrzlinu? Zchladí vás, když vám bude teplo a zlepší náladu. Sice to jsou nějaké kalorie navíc, ale kdo může jednou za čas zhřešit, může si připravit zmrzlinové potěšení přímo doma. Jestliže se vám nechce nebo nemáte čas na výrobu zmrzliny doma, jednoduše si kupte svoji oblíbenou a nazdobte ji čokoládou, ovocem nebo oříšky...
Příprava švestiček Umeboshi
Umeboshi je tradiční japonská potravina, která je v Japonsku velmi populární. Umeboshi jsou nakládané švestky v soli, obarvené červenými listy rostliny perilla. Jsou to plody ovocného stromu ume, obvykle kulaté a mají hladký až velmi scvrklý povrch...
archív