Články
Pivo z více pohledů
Melouny a jeho druhy
Hurá, léto je v plném proudu a na stůl se pohrnou další druhy potravin, které přes zimu nejsou v obchodech dostupné. Jednou z nich je i skvěle chutnající a osvěžující meloun. Ale není meloun jako meloun, pojďme se podívat na různé druhy tohoto ovoce...nebo zeleniny?...
Otázky kolem glutamanu sodného
Glutamát je přirozenou součástí mnohých potravin. Rajčatům nebo parmazánu dodává jejich typickou aromatickou chuť.Avšak podle posledních výzkumů může jeho nadměrná konzumace způsobovat zdravotní problémy.
Jak se vyrábí ovesné vločky
Ovesné vločky jsou oblíbenou potravinou v jídelníčku zdravé výživy. Jsou velmi ceněné pro svůj vysoký obsah nutričních látek.
Jsou všechny jogurty tak zdravé?
Mléčné produkty bývají spojovány se zdravou životosprávnou - je tomu tak u všech výrobků?
K čemu slouží jarní detox
Naše těla jsou po zimě unavená, vyčerpaná, chybí jim vitaminy, pohyb a slunce. Je proto možné se nějakým způsobem vyhnout jarní únavě?...
Jak číst obaly potravin 2. část
Zajímá vás, jak se orientovat v informacích uvedených na obalech potravin? Poradíme vám, co všechno byste měli sledovat a čeho byste se měli především vyvarovat. Ale také to, jak se v záplavě různých názvů vyznat...
Jak číst obaly potravin 1. část
Zajímá vás, jak se orientovat v informacích uvedených na obalech potravin? Poradíme vám, co všechno byste měli sledovat a čeho byste se měli především vyvarovat. Ale také to, jak se v záplavě různých názvů vyznat...
Co to jsou enzymy
Enzymy jsou biokatalyzátory různých chemických reakcí, bez nich by v těle nebyl možný žádný děj. Mají bílkovinnou povahu a navzájem se liší počtem a pořadím aminokyselin...
Jak naložit s černou ředkví v kuchyni?
Černá ředkev se v českém jídelníčku ještě příliš neusadila. To je ale velká škoda, jelikož obsahuje velké množství tak zvaných fytoncidů a také síru, která ženám pomůže ke krásné pleti a vlasům!
archív