Články
Bulgur - recepty na známé Tabouli a Pilaf
Bulgur je naprosto vynikající přílohou k masu nebo se velmi hodí do zeleninových pokrmů. Lze jím nahradit klasickou rýži nebo kuskus a lze ho také použít do nádivek. Zkrátka má velmi všestranné použití. Nejznámější pochoutkou je libanonské Tabouli...
Uzená rostlinná lahůdka v novém obalu
Společnost SALVE NATURA, výrobce rostlinných uzenin, představuje svůj nejprodávanější produkt UZENÁ rostlinná lahůdka v novém obalovém designu...
Sojanéza, tofunéza...jsou lepší než majonéza
Sojanéza i tofunéza nahrazují klasickou majonézu nebo tatarku, a to ve všech případech v teplé i studené kuchyni. Hlavní výhody při používání těchto výrobků jsou především zdravotní - nižší obsah tuku, obohacení vlákninou nebo vitamíny...
Je libo švestiček z naší zahrádky?
Švestky jsou přímo léčivé plody. Jsou bohatou zásobárnou vitamínů, minerálních látek, vody a vlákniny. Významnou složkou švestek jsou i antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Švestky jsou nejen báječným podzimním ovo cem, ale také lahodným přírodním prostředkem proti zácpě...
Kvásek a kváskový chléb
Říkáte si proč se zlobit s kváskem, když nám podobnou službu udělají kvasnice? Bohužel (nebo bohudíky), už při nahrazení asi čtvrtiny pšeničné mouky žitnou vyjde najevo, že něco nehraje – chleba hůře kyne, je těžký, uvnitř mazlavý,...je třeba sáhnout po kvásku...
Kokos
Kokosy jsou největším darem na této planetě. Nezáleží jak dobře jste na tom zdravotně, ale čerstvé mladé kokosy a kokosový olej pomáhají chránit váš organismus - možná i život? Další zajímavosti i o kokosu i jeho pěstování se dozvíte v tomto článku...
Hannasaki - čaj s nevšedními vlastnostmi
Není to tak úplně dávno, co se na našem trhu objevily bílé krabičky se zeleným potiskem - SAYONARA, čaj pro třetí tisíciletí. A není to tak dávno, co se objevily další, podobné krabice - tentokrát s podobným nápisem HANNASAKI, čaj který spaluje tuky. Takže už nebudeme tlustí?...
Melasa - zázrak ke slazení
Melasa dokáže zabránit mnoha onemocněním a mnohá z nich i léčit. Třtinový extrakt (čistá třtinová melasa) je harmonická soustava životně nezbytných stopových prvků a organických látek, která mimo jiné napomáhá regeneraci krvetvorby a krevního řečiště...
Sladké fíky
Také Vás „honí mlsná“? A co si vlastně dát dobrého, když je venku takové vedro? Chcete zdravou alternativu k nezdravým sladkostem? Odpověď je krátká – fíky. Jsou chutné, sladké, netučné a zaženou hlad. A nejen to, obsahují vitamíny a minerály. Pojďme se na ně podívat z blízka...
Jak si vyrobit vlastní amasaké
Amasaké je tradiční, velice lahodný, sladký japonský pokrm. Představte si jemně pomletou kašičku z jakékoli obiloviny (rýže, jáhly, oves), která prošla procesem fermentace, a v důsledku toho je přirozeně nasladlá. Neobsahuje jednoduchý cukr, umělé přísady ani konzervační látky. Přesně tak vypadá a chutná - amasaké...
archív