Články
Sója - zdravá výživa nebo hrozba zdraví?
Ne každý si sojový výrobek umí doma správně připravit a tak se může stát, že nevhodnou úpravou při vaření a smažení, zvláště na vysokém množství tuku se značně změní energetický obsah a stravitelnost sóji. A to má pak škodlivý vliv na naše zdraví...
Hato mugi
Hato mugi je obilovina podobná ječmenu (známá i pod názvem "Jobovy slzy"). Perličkový ječmen neboli Hatomugi jsou semena divoké trávy, která mají silné čisticí účinky na organismus. Hato mugi se nepoužívá jako běžná potravina, má totiž velmi silné léčebné účinky...
Cuketa - ideální pro hubnutí a detoxikaci
Tykev obecná, běžně známá jako cuketa, se u nás běžně pěstuje oproti jiné zelenině poměrně krátkou dobu, ovšem její popularita stále stoupá. Není divu, cukety totiž mají širokou škálu uplatnění v kuchyni a navíc jsou zeleninou s velmi příznivým účinkem na naše zdraví.
Pohanka v kuchyni
Pohanka má jako každá rostlina má svoji energii, která nemizí při sklizni a dále dokáže působit v lidském organismu. Tuto energii lze prý tělesně i duševně cítit. Především tuto sílu pociťují makrobiotice, protože mají čistý organismus a je citliví na veškerou potravu...
Zázvor - zázračný 'kořen' přírody
Trápí vás ranní nevolnosti? Máte pocity na zvracení nebo máte problémy s trávením přijaté potravy a se zažíváním? Pokud máte tyto příznaky, ihned utíkejte si koupit čerstvý zázvor. Zázvor je zázračný kořen z naší přírody. Podporuje trávení a je populárním prostředkem proti nucení na zvracení...
Karob jako zdravější alternativa kakaa nebo čokolády
Karob neboli "svatojánský chléb" je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa a čokolády. Karobovou čokoládu si můžete dopřát, i když držíte dietu. Jak je to možné? Přečtěte si něco více o karobu...
Švestičky umeboshi
Co je umeboshi? Je to tradiční japonská potravina, která je v Japonsku velmi populární. Umeboshi jsou nakládané švestky v soli, obarvené červenými listy rostliny perilla. Jsou to plody ovocného stromu ume, obvykle kulaté a mají hladký až velmi scvrklý povrch...
Dej si více brokolice
Hrůzu nahánějící slovo - rakovina. Jak jí můžeme předejít? Odpověď je brokolice. Brokolice totiž prokazatelně chrání nejen před rakovinou plic. Jíst by ji tedy měli především kuřáci, a to i bývalí...
Chléb ASON
Chléb Ason je čistý přírodní samožitný celozrnný chléb. Je složen pouze ze žita, vody, kmínu a soli. Může pomoci při nadváze, zácpě, pročištění, zlepšení kondice, síly a odolnosti. Chléb je vyroben přírodním kvašením a kysáním, bez pšenice a jakýchkoli chemických látek...
Když si dám ovsa, budu skákat hopsa
Oves pochází z horských oblastí Číny a Mongolska a už tehdy měl velký význam. Byl nazýván pokrmem bohů a bojovníci si ho vařili před bojovým tažením kvůli posílení. Oves je energeticky a nutričně bohatou potravinou, která se pyšní vysokou biologickou hodnotou. Nejen že obsahuje vitamíny a minerály, ale vhodně dokáže doplnit energii...
archív