Články
07.09.2009 - Iva Veselá
Sojanéza, tofunéza...jsou lepší než majonéza
Sojanéza i tofunéza nahrazují klasickou majonézu nebo tatarku, a to ve všech případech v teplé i studené kuchyni. Hlavní výhody při používání těchto výrobků jsou především zdravotní - nižší obsah tuku a obohacení vlákninou nebo vitamíny...
Hlavní výhody
- bezvaječné
- bezkonkurenčně nejnižší obsah rostlinného tuku
- bez konzervačních látek, syntetických aromat a barviv
- obohacené vlákninou – inulin ( podporuje činnost žaludku a střev, snižuje hladinu cholesterolu, prevence diabetu )
- obohaceno vitamíny C ( zvyšuje imunitu, chrání proti některým formám rakoviny, chrání proti srdečním chorobám ) a E ( posiluje imunitní systém, prevence srdečních onemocnění a některých typů rakoviny )
- vhodné pro redukční diety – vláknina nadlouho zasytí lidský organismus
- vhodné pro diabetiky – velmi nízký obsah sacharidů a škrobů, obsažená vláknina zpomaluje vstřebávání cukrů
- obsahuje sojový lecitin – prevence kardiovaskulárních onemocnění, prevence artritidy
- obsahuje isoflavony – silný antioxidační efekt
Osobně jsem vyzkoušela obojí - jak tofunézu, tak sojanézu a jsou opravdu výborné. V jídle těžko rozeznatelné. Dají se použít do bramborového salátu, k hranolkám nebo opékaným bramborům, do pomazánek nebo na chlebíčky. Od majonézy jsou prakticky nerozeznatelné.
Orientační cena: 20 Kč
Hmotnost: 200 g
Složení: pitná voda, sója, rostlinný olej, maltodextrin ( modifikovaný škrob ), E1404 Oxidovaný škrob, ocet, hořčice
Více na: Kalma.cz
Hodnocení článku
Hodnotilo 16 čtenářů průměrem 4.56 bodů z pětiČtěte také:
Pošmákněte si na Šmakounovi!První sójový zakysaný nápoj
Sója a obsah esenciálních aminokyselin
Špalda - chutná a výživná obilnina
Zelí jako lék