Články
Tipy na podzimní vaření
Nevíte, co si v podzimních dnech uvařit? Máme pro vás pár chutných receptů, kterými si zpříjemníte a zároveň osladíte své podzimní, někdy pochmurné dny...
Římský hrnec pro jiné vaření
Základem, jak začít zdravě jíst, je začít zdravě vařit. Jednou z mnoha možností je začít vařit a péct v páře. Pokud však nechcete investovat peníze do drahých parních hrnců, které pak musíte složitě umývat a čistit...
Jak se vyznat v tučných sýrech?
Při čtení obalu sýru se můžete setkat s pojmy, které vnímáte jako známé (tuk v sušině - t.v s., stupeň obsahu tuku apod.) Ale víte, co znamenají? Chcete vědět, jak se sýry vyrábějí a jaké jsou druhy sýrů? Čtěte dál dnešní "sýrový článek"...
Formy obilovin na trhu
Ačkoliv nabídka obilovin na dnešním trhu je široká, má to jeden háček: ne vždy výrobci zákazníkovi vysvětlí, o jaký výrobek se jedná a jak s ním má nakládat. Proto si nyní představíme základní formy obilovin, s nimiž se můžeme setkat, a podíváme se na jejich stručnou charakteristiku...
Netvařte se kysele, jezte...
...meloun vesele. A nejen meloun, ale i další druhy tropického i netropického ovoce, o kterém v dnešním článku bude "řeč". Ovoce jsou společně se zeleninou elixíry mládí, proto každé ráno byste měli svůj den začít porcí ovoce, protože je to nejlepší způsob, jak nastartovat funkci organismu...
Silné kosti i pro vyšší věk
Každý z nás by si měl uvědomit, že nedostatky v potravě se projeví v pozdějším věku. Proto není vhodné podceňovat příjem vápníku, aby si během života vytvořil pevný základ pro své kosti. Vše ovlivňuje plno faktorů, o kterých se v tomto článku dozvíte...
Seznámení s běžným ovocem a zeleninou
Rady co jíst a proč, jsou užitečné pro každého, kdo se zajímá o své zdraví. Seznamte se proto s běžně konzumovaným ovocem a zeleninou...
STOP překyselenému organismu
Překyselený organismus mívá občas každý z nás. Někdo o tom neví, někdo jím i trpí. Víte ale, které potraviny překyselení způsobují?...
Vyhýbejte se PRÁZDNÝM kaloriím!
Sladidla kalorická, kam patří většina tradičních sladidel, jako je cukr (sacharóza), med, ovocný cukr (fruktóza), javorový sirup, hroznový cukr (glukóza), hnědý cukr (sacharóza), glukózový sirup a podobně. Tato sladidla mají jako sacharidy kalorickou hodnotu 4 kcal/g nebo v kilojoulech 16,74 kJ...
Semínka jak je neznáte
Stále častěji zjišťujeme, že spousta lidí si zdravou výživu či racionální výživu představují tak, že se musí jíst jen samá semínka, klíčky či kořínky a obiloviny. To je pouhá fáma. Z tohoto důvodu se na zdravou výživu nebo na člověka, který se tak stravuje, mnoho lidí dívá jako na něco nepochopitelného. Znáte to? Ten, kdo jí zdravě, je z legrace nazýván králíkem...