Články

 

01.03.2013 - Iva Veselá

Krevetky přímo doma

2305ZDB.png

 

Ochutnali jste tuto lahůdku na dovolené nebo jste odpůrcem mořských potvůrek? Jestliže ne, stálo by za to je určitě ochutnat. Je známo, že lidé, kteří si dopřávají středomořskou stravu, jsou hubenější. Dopřejte tělu i něco jiného než kuře nebo hovězí. Je to česká klasika, která by také někdy potřebovala oživit. Příprava krevet není nijak složitá a budete třeba tak mile překvapeni, že si je budete kupovat běžně.

 

Jak jíst krevety

Doufám, že se vám nepodaří udělat bravůrní kousek kdysi jednomu známému. Na dovolené ochutnal poprvé krevety, ale nevěděl, jak je správně jíst. Takže než jsem přišla zpátky ke stolu, místo slupek, ocásku, hlavy a schránky krevety, zbylo na talíři několik tykadýlek. Snědl krevety se vším všudy.

U krevety se konzumuje jen maso, které má v ocásku. Zbytek se odloží stranou a nejí se! Takže nezapomeňte krevety vyloupat nebo si je kupte přímo vyloupané.

 

V případě dotazů k hubnutí nebo zdravé výživě kontaktujte výživového poradce!

 

TIP VÝŽIVOVÉHO PORADCE

Krevety patří mezi dietní potraviny, obsahují kolem 1% tuků a 16% bílkovin. Hodí se tedy jak k obědům, tak i dietním večeřím.

 

 

Jak připravit krevety

Uchopíme krevetku a odlomíme hlavu od zbytku těla. Potom ze zdola krevetu otevřeme a vyloupneme maso ze zadní části. Zezačátku vám to možná půjde ztuha, ale po vyloupání pár krevet to dostanete do ruky. Při vyloupávání si můžete pomoc ti nožíkem, kterým si schránku krevety naříznete.

 

Krevety na česneku

2306MmI.jpg

Ingredience:

12 celých vařených krevet

1 lžička extra panenského olivového oleje

česnek

mořská sůl

pepř

pár snítek oregana a petrželky

špetka chilli

šťáva z limety

Postup:

Smícháme najemno nasekaný česnek s bylinkami a kořením. Vše smícháme s olejem, solí, limetkovou šťávou i trochu kúry. Krevety vyloupeme a naložíme do této marinády nejméně 1 hodinu. Rozehřejeme troubu, marinované krevety vložíme do zapékací misky a zapečeme do zlatova nebo můžeme orestovat na kvalitní teflonové pánvi.

 

Jakou přílohu volit ke krevetám?

Chuť lahodných krevet skvěle zvýrazní pár kapek citrónu. Zároveň jsou výborné se zeleninou nebo salátem. Je to velmi lehká strava, minimálně kalorická, výživná a hlavně chutná. Jestliže jste více hladoví, servírujte zapékané krevety s kouskem pečiva.

 

Nebojte se experimentovat. Připravte si těstovinový salát s krevetami nebo tortilu se zeleninou, krevetkami a sýrem. Jistě si najdou u vás oblibu.

 

 


Hodnocení článku

Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 4 bodů z pěti


Čtěte také:

Jak na kocovinu 
Jak obelstít hlad a chuť v kanceláři 
Jaká je nejvhodnější úprava pokrmů? 
Je vám zima? Dejte si zázvor a skořici! 
Když vás přepadne hlad 


Diskuze

Iva Veselá

U krevet stačí 10-15 minut

11.02.2011 10:02
Pavel Klímek

vařeni krevet

prosim jak dlouho se krevety vaři a v jake vodě

09.12.2010 09:52
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny