Články
30.08.2013 - Iva Veselá
Letní okurková limonáda
Okurková limonáda je hitem letošní sezóny. Využijte toho, že jsou okurky v plném proudu a připravte si limonádu sami doma. Je to lehké, rychlé a to osvěžení za to stojí!
Letní okurková limonáda
Ingredience:
- 1 velká okurka
- 1 citron, 1 limeta (množství podle kyselosti)
- 2 PL agáve sirupu nebo stévie
- 400 ml voda, 400 ml perlivá voda
Postup: Velkou okurku oloupáme a najemno nastrouháme na struhadle. V míse okurku zalijeme 400 ml vody a přidáme 2 lžíce agáve sirupu (nebo prášku stévie) a zhruba stejné množství šťávy z limety a citrónu podle toho, jak chceme limonádu kyselou. Celou směs lehce promícháme a následně rozmixujeme tyčovým mixérem. Vzniklou směs procedíme přes sítko do džbánu. Dolijeme 400 ml perlivé minerálky a necháme vychladit v ledničce. Zbytek okurky můžeme ze sítka zbaštit jako okurkový salát.
TIP
Při podávání můžeme do limonády vhodit kostky ledu, plátky okurky a dozdobit snítky rozmarýnu nebo máty.
Zajímají vás další tipy, jak si přichystat zdravé a chutné dobroty? Kontaktujte výživového poradce!
Chci se objedat do výživové poradny >>
Ponořte se do toho s námi!
Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Jak na kocovinuKukuřično-špaldový koláč s hruškami
Rady našich babiček
Recepty z mořských řas
Sladké Vánoce a výběr vhodných umělých sladidel