Články
24.09.2013 - Iva Veselá
Dopolední svačinka s řepou pro zahřátí
Chladné dny se blíží a dnešní rána jsou čím dál studenější. Chutě po čerstvém ovoci a zelenině se nám mohou lehce ztrácet a na řadu přichází tepelně upravená zelenina a vařené pokrmy. Napadlo by vás si zeleninu dát k dopolední svačině? Pokud ne, rozhodně vyzkoušejte!
Dnes mě kolegyně v práci překvapila dobrůtkou z červené řepy, kterou můžete mít připravenou za pár minut i vy. Málo koho napadne podobná kombinace a věřte, že budete mile překvapeni. Dopolední svačina je vyvážená, skvěle nasytí a zahřeje.
Červená řepa s chlebem a dýňovou pomazánkou
Ingredience:
100 g červená řepa ve skle (např. Alnatura, Biolinie apod.)
2 PL čínské zelí, mohou být i tenké plátky mrkve
miso pasta
pár kapek sójové omáčky
1 plátek žitný chléb (Alnatura)
1 čl pomazánka z dýňových semínek (koupená nebo doma připravená)
dýňová semínka na posypání
ČTĚTE TAKÉ: Jak připravit pomazánku z dýňových semínek
Postup:
Červenou řepu i s nálevem přendáme do misky, přidáme ostatní zeleninu, trochu miso pasty a sójové omáčky a ohřejeme krátce v mikrovlnné troubě, aby vše bylo pěkně teplé. Podáváme s chlebem namazaným pomazánkou z dýňových semínek a dozdobíme semínky.
Takto teplá dobrůtka vypadá, je opravdu výborná!
Hodnocení článku
Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Bramborové trikyJak vybírat vajíčka z obchodu
Kuchyňské fígle - 2.díl
Odlehčení po vánocích: Zapečené těstoviny s meruňkami a tvarohem
Tipy na recepty z červené řepy