Články
11.07.2013 - Iva Veselá
Rybízové kokosové kuličky
Samotná kokosová chuť je velmi lahodná, ale sama o sobě se může zdát mdlá. Větší šmrnc jí dodá lehce kyselá chuť rybízu. Tyto kuličky jsou rychlé a oproti běžným receptům obsahují výrazně nižší množství cukru a tuku.
Rybízové kokosové kuličky
Počet porcí: 16 ks
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
• 70 g strouhaný kokos
• 40 g piškoty
• 40 g máslo
• 70 g rybízový džem
• 16 ks loupané mandle
• kokos na obalení
Postup:
1. Máslo rozehřejeme do změknutí, piškoty rozemeleme nebo roztlučeme paličkou na prášek. Mandle uvaříme ve vodě, abychom mohli odstranit slupku.
2. Máslo, piškotový prášek, kokos a džem rukou smícháme na řidší hmotu. Z této hmoty tvarujeme stejně velké kuličky (1 kulička vážila cca 15 g), do kterých vložíme 1 loupanou mandli.
3. Kuličky nakonec obalíme v kokosu a necháme v lednici vychladnout.
TIP: Místo džemu můžete použít rozmačkaný čerstvý rybíz se lžičkou třtinového cukru nebo špetkou sypké stévie.
Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
15 potravin, které nastartují metabolismusNaklíčená semena
Rady našich babiček
Zázvorovo-citronové řezy z lístkového těsta
Zdravé slazení - javor, agáve a obilný slad