Články
15.07.2013 - Iva Veselá
Jak připravit pomazánku z dýňových semínek
V březnu na pražském Biostylu jsem ochutnala vynikající pomazánku z dýňových semínek. Doteď lituji, že jsem si jí nekoupila, ale o to více mám radost z receptu, který pomazánku plně vynahradí.
Už samotná pražená dýňová semínka jsou delikatesou. Pražení semínkům dodá křupavou konzistenci a oříškovou vůni. Dýňové pyré můžete použít jako přílohu k libovému masu nebo omáčku k čerstvé zelenině. Pomazánku si můžete natřít také na pečivo namísto lučiny nebo jiné pomazánky. Zkrátka pražená chuť semínek obohatí asi každé jídlo a můžete vesele experimentovat.
Pomazánka z pražených dýňových semínek
Ingredience:
- 100 g dýňová semínka
- 2 PL rostlinný olej (může být dýňový)
Postup:
1. Olej rozehřejeme na pánvi na střední teplotu, nesmí se přepalovat. Přidáme dýňová semínka a opékáme je asi 5 minut, až "napufují" jako popcorn.
2. Vše přendáme do mixéru a rozmixujeme nadrobno. Podle potřeby přidáváme trochu vody, aby vznikla hezká kašovitá konzistence.
V případě dotazů ohledně redukce hmotnosti a správné výživy kontaktujte výživového poradce!
Chci se objedat do výživové poradny >>
Ponořte se do toho s námi!
(Foto)
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Jak správně uvařit rýžiJaká je nejvhodnější úprava pokrmů?
Kapary - ještě jste nevyzkoušeli?
Kuchyňské fígle - 4.díl
Výroba rostlinného mléka? Žádný problém!