Články
29.11.2008 - Iva Veselá
Broskev + kozí sýr = skvělá kombinace
Chystáte se ochutnat kozí sýr? Nebo máte poblíž farmu, kde ho můžete zakoupit? Nebo dostali jste ho od někoho jako dárek a nevíte, co s tím? Poradíme vám, jak si z něj udělat chutnou lahůdku, která vás velmi překvapí.
Možná si říkáte, že kozí sýr je společně s broskví vyloučená kombinace. Opak je pravdou. Také jsem tomu nevěřila. Doposud jsem jedla kozí sýr pouze osolený s chlebem, ale pak jsem zahlédla v míse broskve a řekla jsem si, že tyto dvě věci dohromady by mohly být výborné.
Zkuste i vy tento recept, stojí to za to!
Zapékané tousty s kozím sýrem a broskví
celozrnný nebo toustový tmavý chléb
broskve (středně uzrálé)
kozí sýr
mořská sůl dle potřeby
koření dle potřeby
Rozpálíme troubu na 200°C a nastavíme funkci grilování. Plátky chleba necháme v troubě na plechu chvíli zahřát. Broskve nakrájíme na měsíčky nebo na plátky, sýr také nakrájíme na plátky. Teplé pečivo poklademe kousky broskví a položíme na ně dostatek sýra. Pokud není sýr dostatečně slaný, zlehka ho posypeme solí. Pro chuť můžete přidat nějaké koření. Ale doporučuji velmi málo, abyste nepřebili chuť sýra a broskví. Na 1 toust stačí špetka nějakých bylinek. Můžete si zakoupit přímo koření na grilovaný sýr a špetku přidat. V troubě zapékáme 6-9 minut dokud nebude sýr nebude rozteklý a mít zlatavou barvu.
TIP
Zkuste si připravit česnekový dresink s bylinkami a pokapejte s ním rozpečený toust.
Hodnocení článku
Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
15 potravin, které nastartují metabolismusJak na kocovinu
Kapary - ještě jste nevyzkoušeli?
Tipy a rady k domácím pekárnám
Vánoční recepty od naší čtenářky