Články
Když párky, tak s masem!
Z praxe vím, že přechod klientů ze svých zakořeněných stravovacích zvyklostí na zdravější verzi svého jídelníčku může být horší. Někomu zdravá strava "sedne" hned, někdo zase...
Špalda - chutná a výživná obilnina
Už jste to určitě někde slyšeli: špaldový chléb, špaldová káva, špaldové těstoviny,...
Smacker štíhlé nudle - nízkokalorické těstoviny
Potravina Smacker štíhlé nudle je již nějaký ten měsíc na trhu. Pokud jste ještě o něm neslyšeli, dozvíte se více v tomto článku.
Ovčí a hovězí maso v jídelníčku
Chutná jídla z jehněčího a hovězího masa jsou výtečným zdrojem noha nezbytných živin a významnou měrou přispívají k vybalancování zdravé výživy...
Zelí jako lék
Podzim nám dává o sobě vědět čím dál více, virózy se rozmáhají a nemocných přibývá. Je proto nejvyšší čas začít zařazovat do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín C. Jednou z nich je zelí, které kromě tohoto vitamínu obsahuje řadu dalších, pro náš organismus cenných látek...
Acai berry - král antioxidantů
Na trhu s doplňky výživy se začíná čím dál více prosazovat jeden tmavofialový druh ovoce, u kterého byly objeveny největší antioxidační účinky z doposud známých druhů ovoce - acai.
Nutriční hodnoty sójových bobů
Sójové boby patří mezi základní potravinu v zemích jihovýchodní Asie. Zde se sója pěstuje již více než 5000 let. Do jídelníčku Evropanů a Američanů se dostala až ve 20. století...
Ovoce každý den - ale jaké množství?
Ovoce patří mezi velmi důležitou součást našeho jídelníčku, jelikož obsahuje vysoké množství vlákniny, vitamínů, minerálů a stopových prvků. Téměř každý druh ovoce je pro náš organismus něčím prospěšný, ale jaké množství má teprve na nás vliv? Kolik musíme sníst konkrétního...
Zelenina každý den - ale jaké množství?
Zelenina patří mezi velmi důležitou součást našeho jídelníčku, jelikož obsahuje vysoké množství vlákniny, vitamínů, minerálů a stopových prvků. Téměř každý druh zeleniny je pro náš organismus něčím prospěšný, ale jaké množství má teprve na nás vliv?
Řepkový olej - český král
Každý konkrétní druh rostlinného oleje lisovaného za studena je ve svém složení specifický. Společný pro většinu z nich je vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a naopak nízký obsah nasycených mastných kyselin. A také absence cholesterolu...