Články
17.09.2013 - Iva Veselá
Když klasický tvaroh nechutná
Ano, co naděláme, při redukci hmotnosti hraje v jídelníčku roli dá se říci každý redukovaný gram tuku a každý přidaný gram bílkovin. Proto je nízkotučný tvaroh velmi vhodnou potravinou, která zajistí oba požadavky. Tyto vaničkové tvarohy ovšem v sobě skrývají pár háčků:
- kyselá chuť
- trpkost
- nevyhovující konzistence
- říhání po jeho konzumaci
- jako mléčný výrobek neobsahuje obvykle živé kultury
Vhodnější náhrada tvarohu
Pokud vám současné tvarohy také nevyhovují, doporučuji vyzkoušet tvarohy znakčy Ehrmann, které jsou obohacené jogurtovou kulturou. Jedná se tedy o funkční potravinu, která je navíc chuťově naprosto nesrovnatelná s klasickými tvarohy. Tento tvaroh se nejčastěji prodává v Bille (ne všechny obchody), někdy i Kauflandu.
ČTĚTE TAKÉ: Co to jsou funkční potraviny?
(zdroj)
Další alternativy
Pokud se nespokojíte s bílým tvarohem, můžete si do něj přidat přírodní sladidlo stévie (např. náš produkt Fytostevin). Další variantou jsou již ochucené tvarohy od Milka. Výhodou je jednoduché použití, tzn. nemusíte nic míchat. Otevřete a bílkoviny jsou na cestě.
Tvarohy se v jídelníčcích hodí na snídani nebo odpolední svačinu.
Tvaroh Ovofit (Milko)
Tvaroh Svačinka - zeleninový (Milko)
(image)
Hodnocení článku
Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 4.57 bodů z pětiČtěte také:
Co dělat s rebarborou?Jak vybírat vajíčka z obchodu
Krevetky přímo doma
Vánoční recepty od naší čtenářky
Zázvorovo-citronové řezy z lístkového těsta