Články

 

16.10.2013 - Iva Veselá

Mlsná seznamka: Vinné želé

 

2272YmU.jpg

 

Seriál Mlsná seznamka vám každou středu přináší tipy na zdravé, chutné a nutričně vhodné potraviny a recepty z nich, které pro vás sestavuje nutriční poradce Ing. Iva Veselá.


 

Téma dne: Vinné želé (Vinice)

 

Vinné želé je vynikající pochoutkou, kterou oceníte jak na mlsání, tak jako přídavek k dobrému sýru nebo k masu.

Želé je vyrobeno z vína Ryzlink vlašský 2009 Pozdní sběr. Hrozny pro výrobu vína jsou jsou podle výrobce ručně sbírané s důrazem na přírodní principy při výrobě.

 

ČTĚTE TAKÉ: Soft apricosen - jemné meruňky

Přečtěte si více o další ovocné lahůdce.

 

 

Vinné želé (Vinice) 110 g

   2487ZDQ.jpg

Je to úžasná novinka s ještě úžasnější chutí!

 

Složení: víno, cukr, želírovací látka: pektin, agar, regulátor kyselosti: kyselina citrónová

Výrobce: Naturvini - Patrik Staško, Bavory (ČR, Morava)

 

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Obsah alkoholu je 6,5% obj., želé není vhodné pro děti.

 

2375Yjk.jpg

Pokoušíte se zhubnout a zajímá vás zdravé stravování? Kontaktujte našeho odborníka na výživu.

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!

 

Doporučení k jídlu

Všechny druhy plísňových sýrů, obvzlášť typy s modrou plísní (Gorgonzola) nebo k bíloplísňovým sýrům typu Brie. Výborné také v kombinaci s vlašskými ořechy a pistáciemi. Vhodné také jako pochutina při pečení různych druhů mas.

 

Bruscheta s pěnou ze sýra s modrou plísní a vinným želé

Bruschetu nakrájime na středně velké plátky. Měkký sýr z modrou plísní (doporučujeme sýr italského typu Gorgonzola) nastrouháme na jemno, dáme do misky, přidáme pomazánkové máslo neutrální chuti a pomocí šlehače vytvoříme lehkou, nadýchanou pěnu. Pomocí zdobícího sáčku dáme pěnu na bruschetu. Vinné želé nožem vyndáme ze sklenice a nakrájíme na

plátky, kterými ozdobíme takto připravenou bruschetu. Doporučujeme ozdobit bobulemi hroznového vína, vlašským ořechem, nebo mátou.

 

Jednoduchý a rychlý předkrm

Na talířek nakrájíme na plátky 1 - 3 druhy sýra, rozprostřeme jej po obvodu dezertního talířku. Doprostřed pokrájíme nebo jen vyklopíme vinné želé, vše ozdobíme ovocem nebo mátou a podáváme s rozpečenou bagetkou. Jednoduché a rychlé.


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Mlsná seznamka: Celozrnné minirohlíčky se semolinou 
Mlsná seznamka: Lyofilizované ovoce 
Mlsná seznamka: Pasta z kešu ořechů a mandlí 
Mlsná seznamka: Soft apricosen - jemné meruňky 
Mlsná seznamka: Žaludovka 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny