Články
16.10.2013 - Iva Veselá
Mlsná seznamka: Vinné želé
Seriál Mlsná seznamka vám každou středu přináší tipy na zdravé, chutné a nutričně vhodné potraviny a recepty z nich, které pro vás sestavuje nutriční poradce Ing. Iva Veselá.
Téma dne: Vinné želé (Vinice)
Vinné želé je vynikající pochoutkou, kterou oceníte jak na mlsání, tak jako přídavek k dobrému sýru nebo k masu.
Želé je vyrobeno z vína Ryzlink vlašský 2009 Pozdní sběr. Hrozny pro výrobu vína jsou jsou podle výrobce ručně sbírané s důrazem na přírodní principy při výrobě.
ČTĚTE TAKÉ: Soft apricosen - jemné meruňky
Přečtěte si více o další ovocné lahůdce.
Vinné želé (Vinice) 110 g
Je to úžasná novinka s ještě úžasnější chutí!
Složení: víno, cukr, želírovací látka: pektin, agar, regulátor kyselosti: kyselina citrónová
Výrobce: Naturvini - Patrik Staško, Bavory (ČR, Morava)
Tip výživového poradce
Obsah alkoholu je 6,5% obj., želé není vhodné pro děti.
Pokoušíte se zhubnout a zajímá vás zdravé stravování? Kontaktujte našeho odborníka na výživu.
Chci se objedat do výživové poradny >>
Ponořte se do toho s námi!
Doporučení k jídlu
Všechny druhy plísňových sýrů, obvzlášť typy s modrou plísní (Gorgonzola) nebo k bíloplísňovým sýrům typu Brie. Výborné také v kombinaci s vlašskými ořechy a pistáciemi. Vhodné také jako pochutina při pečení různych druhů mas.
Bruscheta s pěnou ze sýra s modrou plísní a vinným želé
Bruschetu nakrájime na středně velké plátky. Měkký sýr z modrou plísní (doporučujeme sýr italského typu Gorgonzola) nastrouháme na jemno, dáme do misky, přidáme pomazánkové máslo neutrální chuti a pomocí šlehače vytvoříme lehkou, nadýchanou pěnu. Pomocí zdobícího sáčku dáme pěnu na bruschetu. Vinné želé nožem vyndáme ze sklenice a nakrájíme na
plátky, kterými ozdobíme takto připravenou bruschetu. Doporučujeme ozdobit bobulemi hroznového vína, vlašským ořechem, nebo mátou.
Jednoduchý a rychlý předkrm
Na talířek nakrájíme na plátky 1 - 3 druhy sýra, rozprostřeme jej po obvodu dezertního talířku. Doprostřed pokrájíme nebo jen vyklopíme vinné želé, vše ozdobíme ovocem nebo mátou a podáváme s rozpečenou bagetkou. Jednoduché a rychlé.
Hodnocení článku
Článek nebyl ještě ohodnocen.Čtěte také:
Mlsná seznamka: Celozrnné minirohlíčky se semolinouMlsná seznamka: Lyofilizované ovoce
Mlsná seznamka: Pasta z kešu ořechů a mandlí
Mlsná seznamka: Soft apricosen - jemné meruňky
Mlsná seznamka: Žaludovka