Články
18.09.2009 - Iva Veselá
Výmysly a skutečnosti - když jíte jablka, nepotřebujete lékaře?
Existuje mnoho populárních výmyslů a mylných představ o vlivu některých jídel na naše zdraví a pohodu; většina z nich si odporuje. Protože je spousta odporujících si informací, nelze se divit, že mnoho lidí je zmateno, které jídlo je dobré a které špatné.
Jablíčka jsou naším doktorem?
Jablko, jako každé čerstvé ovoce, je ideálním zákuskem. Poskytuje vlákninu, vitamíny a minerální látky bez velkého přívodu energie. Jablko obsahuje asi 2g vlákniny/100g, 3mg vitamínu C a malé množství železa, thiaminu a niacinu. Je zdrojem asi 40 kcal a protože má vysoký obsah vody, doplňuje denní potřebu tekutin.
Před mnohými lety mohlo jablko konzumované denně sloužit jako prevence proti skorbutu. Ten byl tehdy běžným jevem kvůli nedostatku vitamínu C. Nicméně konzumace jablka každý den vám nemůže zajistit život bez potřeby lékařské péče!
Jak často jíte jablka? Podělte se s námi! v diskusním fóru!.
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Co je acidobazická rovnováha?Co je to houba shiitake?
Jak je to s recyklací krabicového mléka
Pivo z více pohledů
Voda a sušina v potravinách