Výživová poradna

07.02.2009 - Iva Veselá

Kvasinky - jsou prospěšné?

Dobrý den, jsou kvasinky a bakterie z pekařských a pivovarnických kvasnic a žitného kvásku prospěšné pro střevní floru nebo je lépe je omezovat, jak se vlastně liší od probiotik? Děkuji

Odpověď:

Dobrý den, jako probiotika s prospěšným efektem se používají kvasinky tzv. Saccharomyces Boulardi. Ostatní kvasnice slouží jako zdroj vitamínů B a k úpravě střevní flóry se spíše nepoužívají.

 

Iva V.


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Akutní pankreatitida - odstraněný žlučník 
Očistná jogínská kůra 
Patří pudink a Coca-cola ZERO mezi dietní výrobky? 
Rybí olej 
Zdravější maso 


Diskuze

Tereza

Kvasinky

Konzumace kvasnic a kvasnicových výrobků urychluje přemnožení mikroforem v zažívacím traktu a zvyšuje se možné množství mykotoxinů a tím se vytvoří silně nepřátelské prostředí pro probiotické (prospěšné) mikroorganismy.Pokud užíváte probiotika a chce u nich dosáhnout co nejlepšího účinku, snažte se omezit nadměrnou konzumaci výrobků s kvasnicemi. Doporučuji také pít denně čistou vodu s citronem a zázvorem-vytvoří se optimální pH pro život prospěšných bakterií:)!

07.02.2009 18:15
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny