Výživová poradna
07.02.2009 - Iva Veselá
Kvasinky - jsou prospěšné?
Dobrý den, jsou kvasinky a bakterie z pekařských a pivovarnických kvasnic a žitného kvásku prospěšné pro střevní floru nebo je lépe je omezovat, jak se vlastně liší od probiotik? Děkuji
Odpověď:
Dobrý den, jako probiotika s prospěšným efektem se používají kvasinky tzv. Saccharomyces Boulardi. Ostatní kvasnice slouží jako zdroj vitamínů B a k úpravě střevní flóry se spíše nepoužívají.
Iva V.
Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Brání nám ve vztahuJak přibrat?
Jsou čaje vhodné pro děti?
Problémy s dýcháním
Strašit dítě?
Diskuze
Kvasinky
Konzumace kvasnic a kvasnicových výrobků urychluje přemnožení mikroforem v zažívacím traktu a zvyšuje se možné množství mykotoxinů a tím se vytvoří silně nepřátelské prostředí pro probiotické (prospěšné) mikroorganismy.Pokud užíváte probiotika a chce u nich dosáhnout co nejlepšího účinku, snažte se omezit nadměrnou konzumaci výrobků s kvasnicemi. Doporučuji také pít denně čistou vodu s citronem a zázvorem-vytvoří se optimální pH pro život prospěšných bakterií:)!
07.02.2009 18:15