Články

 

09.11.2013 - Iva Veselá

Svatomartinská kachna - neuvěřitelné 13-ti hodinové pečení

2497MDk.jpg

Blíží se den, kdy si milovníci kachen přijdou na své. Jste jedním z nich? Možná kroutíte hlavou, ale nakonec se do receptu pustíte a už ho nikdy nebudete chtít dělat jinak. Není snad lepší kachny!

 

Ingredience:

2 kg kachna

4-5 čl sůl

2-3 čl kmín

150 ml med

 

Postup:

1) Kachnu omyjte, usušte, odřízněte přebytečný tuk a důkladně osolte zvenku i zevnitř, do všech záhybů. Pak ji posypte kmínem, vložte do pekáče, podlijte vodou, přiklopte a pečete 7 hodin na 90 °C.

2) Po 7 hodinách bude kachna vypadat, jako kdybyste jí lehce povařili. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte posledních 6 hodin. Maso pomalu zezlátne a změkne.

3) Hodinu před koncem pečení odklopte víko, přes kachnu přelijte med a pomocí mašlovačky potřete. K medu můžete přidat i výpek. Můžete zvýšit teplotu nebo dát kachnu na gril.

4) Nakonec hotovou kachnu naporcujte tak, jak jste zvyklí.

 

Nezapomeňte se s každým rozdělit o kousek prsíček. Po několikahodinovém pečení jsou obzvlášť fenomenální!

 

Máte tip na další vynikající recept, jak připravit Svatomartinskou kachnu?

Podělte se s námi!

 

Dietní tipy:

1) Bramborové knedlíky - k přípravě použijte pouze brambory, vejce, hrubou mouku a sůl.

 

2) Dušené zelí - zelí nakrájejte na nudličky, spařte vroucí vodou a přidejte sůl, kmín (případně dochuťte trochou cukru a octa) a duste do měkka. Zelí můžete zahustit odlehčenou cibulovou jíškou (1 lžička oleje, 1 nakrájená cibule, celozrnná mouka na zahuštění).

 

3) Kachna - odstraňte z masa kůži a viditelný tuk.

 

4) Výpek - maso, zelí ani brambory nepodlévejte výpekem z kachny.

 

5) Pro absolutní dietáře - kachní maso můžete nahradit restovaným nebo pečeným krůtím masem s kmínem a podlitým pivem. Maso bude velmi lahodné a bude se podobat kachnímu.

 

2375Yjk.jpg

Už si nevíte rady, jak zhubnout? V případě dotazů ohledně redukce hmotnosti a správné výživy kontaktujte výživového poradce!

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!



Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Chutné recepty na víkend 
Když klasický tvaroh nechutná 
Krevetky přímo doma 
Kukuřično-špaldový koláč s hruškami 
Podle čeho vybírat domácí pekárnu? 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny