Články
20.12.2012 - Iva Veselá
Příprava domácí majonézy z tofu
Chcete si připravit domácí majonézu s 0% cholesterolu? Zde je návod!
Domácí tofu majonéza
Ingredience: tofu bílé (natural bez příchutě), kvalitní slunečnicový olej, citrónová šťáva, mořská sůl
Postup: Tofu nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru. Během mixování několikrát setřete kousky tofu ze stěny mixéru. Por rozmělnění necheje mixér zapnutý a pomalu najlévejte olej podobně jako při výrobě klasické majonézy. Pro získání lepší chutě použijte citrónovou šťávu a špetku soli a znovu promícháme.
Tofu majonézu nemusíme používat v plném množství do salátu, ale lze ji přidat jako ochucovadlo k odlehčenému jogurtovému salátu.
TIP: Zbytek majonézy použijte k výrobě pomazánek na chlebíčky nebo tatarky k pečeným bramborám.
Poznámka - majonéza je prostá cholesterolu, ale obsahuje vysoké množství tuku podobně jako klasická majonéza, proto to s jejím množstvím nepřehánějte :-)
Hodnocení článku
Hodnotili 3 čtenáři průměrem 4 bodů z pětiČtěte také:
Jak naklíčit mungo fazole?Jak připravit pomazánku z dýňových semínek
Připravte si veganský parmazán
Sladké Vánoce a výběr vhodných umělých sladidel
Tipy a triky k domácím pekárnám