Články
20.09.2009 - Iva Veselá
Výmysly a skutečnosti - je hnědý cukr lepší než bílý?
Existuje mnoho populárních výmyslů a mylných představ o vlivu některých jídel na naše zdraví a pohodu; většina z nich si odporuje. Protože je spousta odporujících si informací, nelze se divit, že mnoho lidí je zmateno, které jídlo je dobré a které špatné.
Jak je to tedy s cukrem?
Hnědý cukr není tak vysoce rafinovaný jako bílý. Znamená to, že hnědý cukr obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, které se během zpracování bílého cukru ztrácejí. Množství těchto látek v hnědém cukru je však velice malé a hnědý cukr stejně jako bílý má vysokou energetickou hodnotu a není základní součástí zdravé výživy. Další "hnědé" potraviny jsou zdravější. Neloupaná rýže a celozrnný chléb poskytují významně větší množství živin a vlákniny než bílý chléb z vymílané mouky a loupaná bílá rýže.
Doporučení - používat obilné slady, javorový sirup, melasu apod.
Čím sladíte vy? Podělte se s námi! v diskusním fóru!.
Hodnocení článku
Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Bílé pečivo, mouka a těstovinyCo je to houba shiitake?
Jak vůně ovlivňují člověka
Nebezpečí mateřských znamének
O těstovinách, rýži a luštěninách
Diskuze
sladidlo
Já používám med, javorový sirup, melasu nebo sušenou stévii a jsem vykrytá :-)
20.09.2009 16:24