Články
08.03.2009 - Iva Veselá
Vše o klíčcích a k čemu jsou dobré
Jedna z prvních rostoucích částí každé obiloviny je klíček. Ale kdo ví, co se v tomto malém zázraku skrývá? Malinký klíček je symbol zrodu a je velmi ceněn pro svůj mimořádně vysoký obsah životodárných látek. Jakýkoliv jejich nedostatek závažně poškozuje náš organismus.
Dnešní „civilizovaná" strava bohužel obsahuje tyto látky v nedostatečném množství. Konzumací klíčku se snadno navrátíte k přirozenému zdraví. Jsou vydatným přírodním zdrojem vitaminů B a E, nenasycených mastných kyselin (vit. F), mnoha minerálů, stopových prvků, bílkovin, estrogenu, octacosanolu atd.
Hlavní účinky klíčků a klíčkového oleje
1. Výrazně zvyšuje fyzickou výkonnost a vytrvalost.
Přirozeně dodává energii a sílu, aniž by odčerpával „železné zásoby" organismu, jak to činí mnohé povzbuzující přípravky.
2. Usnadňuje hubnutí.
Napomáhá spalování nasycených tuků.
3. Chrání buňky před volnými radikály.
Užíváním přípravku tedy nejen zpomalíte tvorbu vrásek, ale i omezíte vznik rakoviny. Posiluje nervový systém a schopnost koncentrace. Zvyšuje odolnost proti stresu.
4. Tlumí strach a otupělost.
V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!
5. Pomáhá při nemocech.
Nervosvalového původu, epilepsii, skleróze multiplex, slabostech svalů, mozkové obrně apod. Snižuje nebezpečné hladiny cholesterolu a vysokého krevního tlaku.
6. Omezuje tvorbu zákeřných sraženin na stěnách arterií.
Může tak zabránit srdečnímu infarktu nebo mozkové mrtvici.
7. Napravuje srdeční rytmus a vůbec.
Všeobecně pomáhá srdci.
8. Ulevuje od zánětlivých bolestí kloubů.
Zlepšuje také hybnost.
9. Vylepšuje stav vlasů a pleti.
10. Nastávajícím maminkám snižuje riziko potratu a nedonošení dítěte.
Hodnocení článku
Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 4.71 bodů z pětiČtěte také:
Co ovlivňuje vstřebávání železa z potravyPuškvorec
Spirulina
Unikátní spojení chlorelly a mladého ječmene
Vitaminizace - obohacování potravin vitamíny