Výživová poradna

08.12.2008 - Iva Veselá

Bílá mouka

Dobrý den, chtěla bych vědět jak je to s bílou moukou. V rámci zdravé výživy její část, zhruba polovinu při pečení chleba či moučníků nahrazuji pohankou, špaldou...Tak to má rodina ráda a neprotestuje.Je to tak v pořádku nebo bílá mouka není vhodná vůbec.Jinak se snažím o vyrovnané zastoupení živin.Děkuji za názor.

 

Odpověď:

Dobrý den,

chválím náhradu za pohanku nebo špaldu. Můžete také použít mouku žitnou, nebo ovesné vločky, část žitných otrub apod. Bílá mouka obsahuje sama o sobě neobsahuje snad žádnou vlákninu, proto by se měla používat velmi střídmě. Neříkám zcela vyloučit, ale brát ji tak trochu s rezervou. Naopak ve vaší pohance je vlákniny bohatě a navíc obsahuje další aminokyseliny.To samé lze říci o špaldové mouce. Takže doporučuji tyto náhrady dále.

 

I.V.



Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Dráždivý tračník 
Krém s konopným olejem 
Pečení v mikrovlnce 
Rozdíl mezi klasickým octem a jablečným 
Spousta vrásek už ve 30 letech 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny