Výživová poradna
08.12.2008 - Iva Veselá
Bílá mouka
Dobrý den, chtěla bych vědět jak je to s bílou moukou. V rámci zdravé výživy její část, zhruba polovinu při pečení chleba či moučníků nahrazuji pohankou, špaldou...Tak to má rodina ráda a neprotestuje.Je to tak v pořádku nebo bílá mouka není vhodná vůbec.Jinak se snažím o vyrovnané zastoupení živin.Děkuji za názor.
Odpověď:
Dobrý den,
chválím náhradu za pohanku nebo špaldu. Můžete také použít mouku žitnou, nebo ovesné vločky, část žitných otrub apod. Bílá mouka obsahuje sama o sobě neobsahuje snad žádnou vlákninu, proto by se měla používat velmi střídmě. Neříkám zcela vyloučit, ale brát ji tak trochu s rezervou. Naopak ve vaší pohance je vlákniny bohatě a navíc obsahuje další aminokyseliny.To samé lze říci o špaldové mouce. Takže doporučuji tyto náhrady dále.
I.V.
Hodnocení článku
Článek nebyl ještě ohodnocen.Čtěte také:
Dráždivý tračníkKrém s konopným olejem
Pečení v mikrovlnce
Rozdíl mezi klasickým octem a jablečným
Spousta vrásek už ve 30 letech