Články
14.02.2014 - Iva Veselá
Když nevíš coby, dej si ROBI
Robi maso na grilu
ROBI maso je tepelně zpracovaný polotovar. Můžete ho použít ve studené i teplé kuchyni. Mnohým nahradí i maso, kterému se vzhledem a konzistencí podobá. Vyrábí se ze směsí obilných bílkovin včetně rýže, kukuřice, pšenice, pšeničných klíčků, červené řepy, soli a vody. Robi maso můžete jednoduše použít všude tam, kde byste použili maso nebo sójové produkty.
ROBI maso - složení
Složení: voda, rostlinná bílkovina, obilné klíčky, červená řepa, sůl
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty ROBI masa jsou velmi příznivé opravdu pro každého. ROBI maso obsahuje stejné množství bílkovin jako klasické maso. Pouze v něm najdeme nižší množství aminokyselin, než v masu, což je samozřejmé.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energie: 523 kJ
Bílkoviny: 19,8 g
Sacharidy: 10,6 g
Tuky: 1 g
Robi maso obsahuje lepek, proto ho nemohou konzumovat osoby s celiakií.
Robi maso - plátky
Přednosti ROBI
Výrobce uvádí o produktu následující.
- dietetický výrobek
- rychlá příprava
- nemáčí se, je tepelně upraven, tzn. že je mikrobiálně čistý
- lze zmrazit a po rozmražení neztrácí tvar ani strukturu
- při tepelné úpravě nezmenšuje objem, neubývá na hmotnosti
- výhodná cena (z 1/2 kg Robi tj. 1 velkého balení lze připravit oběd nebo večeře pro cca 5 osob)
ROBI maso v kuchyni
Robi maso můžete používat při vření, smažení, pečení i za studena do salátů, zejména pokud se jedná již o ochucené maso. V opačném případě ho můžeme naložit do připravené marinády.
Druhy ROBI masa
V obchodech můžete zakoupit více variant, např. řízky, sekaná, nudličky, plátky, sekaná, karbanátky, čína, tatarák
Za jak dlouho je ROBI hotové?
Chlazené Robi stačí pouze prohřát. Předem ochucené robi maso lze pouze pokrájet do čerstvého zeleninového salátu. Příprava je tedy velmi rychlá a jednoduchá.
ROBI maso a zdraví
Rostlinné maso jako jedna z možných alternativ pro jídelníček každého - racionální výživa, vegetariáni, diabetici, sportovci atd. Výrobek je určen pro všechny, kteří chtějí omezit konzumaci masa na rozumnou míru, a při tom se nechtějí ochudit o masovější požitek z jídla. Všichni jsme na cestě za zdravím, řešíme problém, že bychom chtěli být zdraví. Ale nechceme změnit svoje stravovací návyky. Uvidíte, že s Robi pokrmy se vám to půjde lépe.
Víte, že...?
Robi maso má již dlouhou tradici, není tedy žádným nováčkem na trhu. Robi bylo oceněno v roce 1997 Zlatým pohárem EX PLZEŇ při příležitosti výstavy EX Plzeň. 1997.
Robi čína s rýží
Recept naší klientky ve Food Life.
Robi čína s rýží
Ingredience:
(1 porce)
• 55 g rýže natural nebo jasmínová BIO
• 100 g robi maso - čína
• 35 g Madeland fitness nebo 20% tvrdý sýr
• 250 g čerstvá zelenina (ledový salát, okurka, paprika, řapíkatý celer, mrkev,...)
• sójová omáčka, chilli, zázvor, česnek, špetka skořice
Postup:
1. Rýži uvaříme do měkka v osolené vodě nebo zeleninovém vývaru. Mezi tím nakrájíme zeleninu a ochutíme podle chuti.
2. Robi maso prohřejeme na nepřilnavé pánvi. Robi maso čína již obsahuje tuk, který se trochu uvolní. K robi masu přidáme uvařenou rýži a za tepla promícháme se strouhaným sýrem.
3. Nakrájenou zeleninu můžeme vmíchat do směsi nebo podávat zvlášť jako salát.
Informace k pokrmu
Vhodný pokrm: Oběd
Nutriční hodnoty 1 porce: 2200 kJ; 32,8 g bílkovin; 60 g sacharidů; 14,2 g tuků
Nechte se inspirovat dalšími zdravými recepty a tipy na úpravy jídelníčku. Kontaktujte našeho výživového poradce!
Chci se objedat do výživové poradny Food Life >>
Ponořte se do toho s námi!
Hodnocení článku
Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 4.2 bodů z pětiČtěte také:
Melasa - zázrak ke slazeníOvoce - vyberte si své favority
Smacker štíhlé nudle - nízkokalorické těstoviny
Švestičky umeboshi
Tempeh a recepty
Diskuze
robi
Souhlasím, moje ségra dělá z Robi dobrý guláš a to si vždy pošmáknu :).
03.06.2009 18:34robi
Poprvé jsem jedla Robi minulý týden na Biostylu a moc mi to chutnalo. Mají to skvěle ochucené, že to musí chutnat kažému...to se jim povedlo :)
02.06.2009 08:12