Články

 

27.10.2010 - Iva Veselá

Javorový sirup

 

Přemýšleli jste někdy o tom, že je bílý rafinovaný cukr, který používáte, nezdravý? Asi ano, ale už jste ho nahradili jiným sladidlem? Mám pro vás tip - nezdravý bílý cukr raději vyměňte za zdravý a přírodní javorový sirup. Je to přímo dáreček od matičky přírody s originální chutí. Toto zcela čistě přírodní sladidlo je výborným pomocníkem ve zdravém jídelníčku.

 

Takto se sirup získává - přímo z mízy javoru.

 

Javorový sirup je zcela přírodní produkt, který se získává z horké, koncentrované, čisté javorové mízy. Čistý javorový sirup obsahuje vysoké množství složek potřebných pro lidský organismus.

 

Druhy sirupů

Vybrat si můžete z řady sirupů. Ať už normálního sirupu nebo ochuceného. Liší se také sladkost sirupů podle toho, kolik obsahuje glukózy (méně sladká) nebo fruktózy, která je nejsladší. Čím dražší sirup si koupíte, tím uděláte lépe. Nekupujte žádné levné „podfuky“. Čím je sirup světlejší, tím je vůně i chuť méně intenzivní, a tím je sirup luxusnější i dražší. Na sirupu najdete písmenka A, B, C, D. Písmeno A je právě ten nejdražší, C je oblíben v Evropě a tmavý sirup D je vhodný třeba pro pečení.

 

Co zdravého obsahuje?

-          vápník, draslík

-          mangan, horčík, železo

-          vitamín D (tělo ho přijímá pouze ze stravy)

-          vitamíny A, B2, B5, B6,

-          niacin, biotin, kyselina listová

-          velké množství aminokyselin

 

Výborné účinky

Javorový sirup obsahuje takový druh cukru, který se hned nevstřebává jako obyčejný bílý rafinovaný cukr. Tento cukr se vstřebává střevními stěnami, takže tělo si může odebrat tolik, kolik potřebuje.

-          nenarušuje slinivku břišní (díky bílému cukru se zvyšuje hladina inzulínu a může vzniknout cukrovka)

 

Použití

Při vaření nebo pečení nahraďte 3 díly sirupu za 4 díly bílého cukru.

-          lívance, palačinky

-          zákusky, dortíky, cukrovinky

-          rýžový nákyp

-          cereálie

-          bílý jogurt

-          ovocné a zmrzlinové poháry

-          buchty, koláčem

-          mléčné koktejly

-          sladké brambory

-          stolní použití  


Hodnocení článku

Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 3.86 bodů z pěti


Čtěte také:

Jáhly - loupané proso 
Když si dám ovsa, budu skákat hopsa 
Schizandra (klanopraška) - nejcennější bylina! 
Tekuté vaječné bílky - dopřejte si dávku kvalitních bílkovin 
Zelí jako lék 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny