Články
22.03.2011 - Iva Veselá
Bio povidlové placky
Dnes mám pro vás recept, který jistě potěší chuťové buňky. Pokud je mlsná za rohem, můžete ji překvapit velmi jednoduchou a zdravou variantou sladkých placek s povidly.
Bio povidlové placky
Ingredience:
8 - 10 středně velkých bio brambor
1 hrnek bio polohrubé mouky
1 lžička soli
rozvařené švestky/povidla bez cukru na potření
Postup:
Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku a sůl. Mouku přidávejte opatrně, těsto musí být vláčné, jinak by placky byly tvrdé. Z těsta uděláme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky, které rozválíme na placky. Pečeme na suché pánvi.
Další varianty
Hotové placky také můžeme potřít:
- trochou medu a posypat ořechy
- bio marmeládou nebo domácí marmeládou slazenou fruktózou
- nízkotučný tvaroh se lžící zakysané smetany, javorovým sirupem a kousky ovoce
(Image)
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Centrum sytosti a jak ho ovlivnitSložení potravin - přehled
Tipy na podzimní vaření
Základy vašeho jídelníčku
Zelenina a její druhy - víte o ní vše?