Články
26.09.2013 - Iva Veselá
Meruňkové knedlíky - ze 3 ingrediencí a zdravě!
Včera jsem vás navnadila vynikajícími sušenými meruňkami Soft a dnes si připravíme meruňkové knedlíky. Sezóna čerstvých meruněk je sice pryč, ale chtěla jsem navázat na "meruňkové téma". Konec konců si můžete připravit knedlíky i ze sušených meruněk anebo z jiného čerstvého dostupného ovoce, např. jahody a švestky.
Co takhle si dát ovocné knedlíky?
Milujete ovocné knedlíky a nechce se vám pouštět do přípravy? Nebo že jsou nezdravé? Ráda vám představím recept na jednoduché, rychlé a zdravé meruňkové (nebo jakékoliv jiné ovocné) knedlíky.
Už jste asi zjistili, že mám ráda jednoduché věci, žádné složitosti, proto tyto knedlíky budou přesně takové.
Tvarohové ovocné knedlíky
Ingredicence:
1. 500 g měkký tvaroh (doporučuji vybírat v obalu, kde je méně vody nebo z vaničky syrovátku odlít)
2. 200 g pohanková krupice (nebo celozrnná hrubá mouka
3. 14 menších meruněk nebo švestek
Další podle potřeby:
strouhaný kokos
tvaroh na strouhání (můžeme použít i měkký)
1 čl máslo (na 1 porci)
1 PL javorový sirup (na 1 porci)
Postup:
Na válu smícháme tvaroh s pohankovou krupicí, těsto rozdělíme na cca 14 stejných kousků a do každého zabalíme celý kousek ovoce. Knedlíky hodíme do vroucí vody a až vyplavou na hladinu, vaříme je ještě 1-2 minuty.
Na knedlíky nandáme tvaroh, polijeme lžičkou rozpuštěného másla, přelijeme javorovým sirupem a strouhaným kokosem.
Tip výživového poradce
Knedlíky si můžete také zamrazit na pozdější časy.
Hodnocení článku
Hodnotilo 9 čtenářů průměrem 4.11 bodů z pětiČtěte také:
Kapary - ještě jste nevyzkoušeli?Kuchyňské fígle - 1.díl
Kuchyňské fígle - 2.díl
Po jahelníku nepřiberete
Tipy jak pěstovat zdravé návyky u dětí