Články
14.11.2013 - Iva Veselá
Malé velké čatní od Little-man
Značka Little man nám nabízí svůj sortiment různých druhů lákavě vypadajících čatní.
Co je čatní (chutney)
Čatní (také čatný nebo chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl.
Čatní je hustá omáčka připravená z ovoce a zeleniny s rozinkami, česnekem, cibulí, hořčicí, octem a dalšími přísadami. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin.
Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku.
K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.
(zdroj)
Máte zkušenosti s přípravou čatní? Podělte se s námi o recept!
V případě dotazů ohledně redukce hmotnosti a správné výživy kontaktujte výživového poradce!
Více o čatní najdete přímo na stránkách dodavatele.
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Amalaki - 100 g lepší než 15 kg jablek!Chufa - další oříšek do kuchyně
Müslimánie začíná!
Narůstají počty operací kloubů
Tohoto broučka běžně jíme