Články
24.06.2009 - Iva Veselá
Tu máš mazánku, sladkou smetánku...
Spotřebitelé se dočkali dlouho očekávané sladké smetany z českého bio mléka, tuto dobrou zprávu přináší mlékárna Lacrum a její mléčná biořada Amálka.
Sladká smetana ke šlehání má 33% obsah tuku, je ošetřena šetrnou pasterací a není homogenizovaná.
Co je homogenizace?
Již v 50. letech se mléko upravovalo (homogenizace) způsobem, kdy se již smetana neodstraňovala a doba trvanlivosti se prodloužila, ale mléko se stalo méně stravitelným. Homogenizace je rozbití tukových kuliček na menší útvary, aby nedošlo k jejich rychlému shlukování. Tímto se ovšem naruší přirozená struktura částic tuků, které na sebe navazují důležité prvky, například vitamíny.
Smetana Amálka má obsah 180 ml a můžete si jí zakoupit ve skleničce například v hypermarketech sítě Globus.
Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Ajurvédské kafeBIO vepřové
Konopný olej v kuchyni
Tesco představuje přírodní kosmetiku bNatural
Trpíte alergiemi a ekzémem? Oblečte se do šetrného textilu!
Diskuze
smetana
Už jsem si jí v Globusu koupila, udělala jsem s ní tofu na smetaně s bulgurem a přítel se mohl utlouct :) Smetánka je opravdu dobrá!
25.06.2009 23:44To je super informace, smetanu používám a proto vítám tento výrobek v bio kvalitě:) Zdravím všechny z Jeseníku.
24.06.2009 09:28