Výživová poradna
15.03.2009 - Tereza Thielová
Javorový sirup a cukrovka
dobry den, prosim vas je javorovy sirup vhodny aj pre diabetikov? dakujem. ivana kochmanova
Odpověď:
Dobrý den, paní Kochmanová,
javorový sirup je (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Kromě sacharózy obsahuje vitaminy řady B, vápník, železo a stopová množství dalších minerálních látek.90 procent javorového sirupu tvoří sacharóza a 10 procent hexóza, fruktóza a glukóza. Je tam dost sacharosy, ktera se metabolismem přemění na glukozu a další látky. Cukr se rychle vstřebává a proto zvyšuje hladinu kevního cukru. Já osobně bych ho doporučila v malém množství a to pouze v případě k vyrovnání hladiny cukru v krvi. Jsou lidé, kteří tvrdí, že jim javorový cukr pomohl upravit cukrovku a snížil spotřebu injekcí inzulínu. Přesto je důležité to konzultovat s lékařem, který přímo u vás diabetes sleduje.
TT.
Hodnocení článku
Hodnotilo 15 čtenářů průměrem 3.8 bodů z pětiČtěte také:
Čaje, mořské řasy...Dráždivý tračník
Může být teflon škodlivý?
Pitný režim
Rybí olej