Články

 

20.10.2010 - Iva Veselá

Tipy na péči o pleť

 

Venkovní teploty se snižují a pleť volá o pomoc. Tipy na péči, které vám dnes doporučíme, můžete vlastně aplikovat během celého roku. O pleť bychom se měli starat všichni za jakéhokoliv počasí, takže se do toho hned pusťme.

 

Jak na suchou pleť

Suché pleti vrátíte zdravý vzhled také maskou z ovesných vloček. Tři lžíce vloček nechte nabobtnat ve čtyřech lžících smetany. Maska dodá pleti bílkoviny a vitamín B. Můžete ji aplikovat rovněž přes rty.

 

Trpíte mastnou pletí?

Při péči o mastnou pleť je důležité čištění a vhodné denní ošetřování. Na trhu najdeme produkty s obsahem účinných složek proti akné i proti lesku na tváři. Dbejte na výběr - pro odstranění lesku pomohou výrobky obsahující zinek.
Ke každodennímu čištění můžeme 1-2x týdně připravit masku z 1 vejce, 1 lžičky citronové šťávy a 1 polévkové lžíce medu. Směs zahustíme troškou dětského pudru a naneseme na tvář. Necháme působit 15 minut a opláchneme odvarem z heřmánku nebo řepíku.

 

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!


 

Domácí peeling

Neprovádí se častěji než jednou za čtrnáct dní z důvodu narušení pokožky. K peelingu můžeme mořskou sůl, zcukernatělý med, jemný cukr nebo kávovou sedlinu, které podpoříme pár kapkami olivového oleje. Pleť nedrhneme, abychom neponičili buněčnou strukturu, ale opravdu jemnými krouživými pohyby ji lehce zbavíme odumřelých buněk. Pak tvář několikrát důkladně opláchneme studenou vodou. Pokud se chystáme k aplikaci masky, oplachujeme vodou vlažnou.

 

 

TIP: Hroznové víno nejen k jídlu

Pleti prospěje i pouhá kulička hroznového vína,kterou roztrhnete a potřete jí tvář. Působí proti drobným vráskám, lehce celkově vypne pleť, která pak vypadá svěže.

 

Toto už je malým doplněním, jak pečovat o pleť vašeho typu, ale Co ještě dělat, aby pleť v zimě netrpěla?


Nezapomeneme ani na oči

O unavené oči máme také "hojivou náplast". Po domácku je ošetříme obkladem z černého čaje, do něhož můžete přidat také trošku fenyklu. Působí proti kruhům a váčkům pod očima, tak proč utrácet za drahé krémy, že? Těmto neduhům rovněž zabráníte obkladem z vylouhovaného světlíku lékařského, který navíc působí proti popraskaným očím.


Zařaďte i obličejovou jógu

Obličejová jóga působí jako skvělý pomocník při anti-agingu a má omlazovací efekty. Navíc předchází vzniku vrásek, uvolníte obličejové napětí a protáhnete tak svaly obličeje. Více o této józe se dočtete ve článku Pleť bez vrásek - obličejová jóga.


Hodnocení článku

Hodnotilo 8 čtenářů průměrem 4 bodů z pěti


Čtěte také:

Celulitida a podkožní tuk - příčiny a jak se jí zbavit 
Nedovolte únavě, aby vyhrála! 
Nový životní styl s kontaktními čočkami 
Potraviny vhodné pro kuřáky 
Zdraví a kontaktní čočky 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny