Články
07.04.2011 - Iva Veselá
Mladá pšenice
Mladá pšenice patří mezi tzv. zelené potraviny, které mají velmi široký pozitivní účinky na naše zdraví. Mezi nejdůležitější patří zvýšení imunity, podpora trávení a činnosti prakticky celého trávicího traktu. Alkalické pH neutralizuje překyselení organismu z důvodu špatné životosprávy (následkem může být pálení žáhy, otoky, kožní potíže a další). Chlorofyl a beta-karoten bohatě obsažené v mladé pšenici jsou skvělým antioxidantem, chránícím tělo před degenerativními procesy.
Tráva z pšenice působí jako silný detoxikant, odkyseluje organismus a zásobuje organismus potřebnými látkami pro funkci imunitního systému. Urychluje hubnutí, snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu, podporuje celkově dýchací ústrojí, čistí střevní stěny, obnovuje endokrinní systém a neutralizuje toxiny a karcinogeny v těle.
Celkově zabraňuje degeneraci organismu a chrání ho před napadením volnými radikály.
V případě dotazů ohledně správné výživy nebo při zdravotních potížích kontaktujte výživového poradce.
Další účinky mladé pšenice
Mladá pšenice, od Iswari v podobě jemně mletého prášku, patří mezi typické zástupce tzv. zelených potravin. Její mimořádné pozitivní účinky na naše zdraví jsou dobře zmapovány. V první řadě má skvělý vliv na činnost celého trávicího traktu. Působí pozitivně jak na průjmy tak na zácpu, při zánětlivých onemocněních a vředových chorobách, kvůli obsahu vlákniny zlepšuje peristaltiku střeva.
Antioxidanty a chlorofyl
Mladá pšenice je skvělý zdroj antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu a řady dalších enzymů. Chlorofyl má mimořádně kladné účinky na lidské zdraví. Má téměř shodné složení jako hemoglobin (molekula pouze obsahuje ve svém středu atom hořčíku namísto železa). Požívání potravin a preparátů s železem společně s chlorofylem mnohonásobně zvyšuje jejich využitelnost pro krvetvorbu. Chlorofyl má rovněž výrazné antiseptické a antioxidační účinky. Velmi známá je schopnost chlorofylu odbourávat tělesné pachy, vč. dechu, střevních produktů, apod. (enzymy obsažené v mladé pšenici totiž omezují hnilobné procesy v těle).
Rovněž je prokázána schopnost mladé pšenice významně snížit riziko degeneračních a rakovinotvorných procesů díky chlorofylu, beta-karotenu a enzymu SOD (superoxid dismutáza).
Vitamíny
Z vitamínů je mladá pšenice bohatá na beta-karoten (provitamin A), komplex vitamínů B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), vit. C, E, K a zeaxantin (karotenoid se silným antioxidačním účinkem).
Způsob použití
Vmíchejte obsah jedné lžičky do polévky, salátu, ovocného nebo zeleninového džusu, apod.
Zelený koktejl: 1 jablko, špetka čerstvého zázvoru, 1 lžička mladé pšenice v prášku, citronová nebo limetková šťáva na dochucení, hrstka špenátu. Rozmixujte a hned vypijte.
Důležité je používat mladou pšenici jen v pokrmech teplých do 40 °C, čili přidat lžičku do polévky servírované již na talíři! Jenom tak získáte plný prospěch ze všech látek, které byly plně zachovány během šetrného zpracování mladé pšenice bez jakékoli vysokoteplotní chemické úpravy.
Kde trávu z pšenice zakoupit
Mladou pšenici si můžete zakoupit v nově otevřeném internetovém obchodě na Food-Life.cz, ve kterém máte do konce dubna 5% slevu na všechno zboží.
Hodnocení článku
Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Hato mugiJavorový sirup
Meruňková jádra proti rakovině
Ředkvičky pro imunitu a kondici
Sojanéza, tofunéza...jsou lepší než majonéza