Články
21.08.2012 - Iva Veselá
Sojanetta - nová náhrada živočišné smetany
Už jistě znáte dlouholetou sojanézu a tofunézu - rostlinné náhrady cholesterolové majonézy. Nyní firma Kalma uvedla na trh další náhradu, a to alternativu kravské smetany na vaření - Sojanetta.
Složení
voda, rostlinný olej, soja 8%, glukózo-fruktózový sirup, stabilizátor: E 1414, guma guar, xanthan; sůl, přírodní aroma, vápník
Nutriční hodnoty na 100 g
energie: 704 kJ/168 kcal
bílkoviny: 1,1 g
sacharidy: 3,1 g
tuky: 17,1 g
Nejedná se tedy vyloženě netučnou variantu klasické smetany na vaření, ale můžeme říci, že nutričně chudší je, což nám může při hubnutí pomoci. Tato nízkokalorický varianta má zhruba o polovinu méně tuku, než některé jiné smetany z kravského mléka. Narozdíl od klasické smetany obsahuje stabilizátory E1414, což je acetát zasíťovaného fosfátu škrobu, který se pohybuje na nejnižší stupnici škodlivosti.
V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!
Použití
- na vaření
- do kávy a dalších nápojů
Srovnání rostlinné/živočišné smetany
Zde přikládám odkaz pro porovnání nutričních hodnot smetany.
Hodnocení článku
Článek nebyl ještě ohodnocen.Čtěte také:
Chufa - další oříšek do kuchyněKompletní návod na vytvoření ekozahrady
Lidé už se nedopují prášky. Volí šetrnější cesty k úlevě
Mrtvé moře - co možná o něm nevíte
Narůstají počty operací kloubů