Články
16.02.2010 - Iva Veselá
Mléčné novoty od Amálky
Pro milovníky Amálčiných dobrot máme opět dobrou zprávu! Mlékárma Lacrum Velké Meziříčí přichází na trh se dvěma novinkami. Představujeme vám tradiční mléčné výrobky, nově v kabátku od Amálky – bílý jogurt ve skle a nivu – sýr s plísní uvnitř hmoty. Oba samozřejmě v biokvalitě.
Amálka BIO jemný jogurt
Amálka BIO jemný jogurt je vyráběn tradiční metodou zaočkováním mléčných kultur a prokysáním přímo ve skleněném obalu. Mléko, které je použito na výrobu jogurtu od ekologických dodavatelů, je ošetřeno nízkou pasterací a tak je zachován život všech mikroorganismů a ušlechtilých kultur potřebných pro získání výjimečné kvality a jedinečné chuti.
Objem: 180 ml
Průměrné výživové hodnoty na 100ml:
Bílkoviny: 3,3 g
Tuk: 3,5 g
Sacharidy: 3,1 g
Vápník: 12 mg
Energie: 260 kJ
Jogurt od Amálky koupíte za 16,50 Kč.
BIO sýr NIVA
BIO sýr NIVA je vyroben z biomléka z ekofarem na Šumavě a Vysočině. Sýr patří do kategorie sýrů s plísní uvnitř hmoty. Na řezu je mramorovitý prorost světle až tmavě zelené ušlechtilé plísně. Barva na povrchu může být od světlé až po hnědou dle stupně vyzrálosti. Chuť sýra je slaná, pikantní. Konzistence poloměkká až mírně drobivá či roztíratelná, opět podle vyzrálosti sýra.
Hmotnost: 100g
Složení:
bio mléko, jedlá sůl, čistá mlékárenská kultura, ušlechtilá plíseň
Sušina: 52%
Tuk v sušině: 50%
Energie: 1360 kJ/ 100g
Nivu od amálky koupíte za 34 Kč.
Novinky i tradiční výrobky od Amálky koupíte ve specializovaných obchodech s biopotravinami a v hypermarketech Globus v originálních obalech Amálka. Tyto výrobky lze ale koupit v síti supermarketů Albert, Billa a Penny, ale najdete je v přebalech pod privátní značkou supermarketu pro biopotraviny.
Hodnocení článku
Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 4.6 bodů z pětiČtěte také:
České BIO má svého vítěze!Ekoznačka matoucí spotřebitele
Růst trhu s biopotravinami loni výrazně zpomalil
Rýžový olej
Trpíte alergiemi a ekzémem? Oblečte se do šetrného textilu!