Články
06.03.2014 - Iva Veselá
Potraviny proti stárnutí 1. díl
Žijeme déle než kdy dřív. Nejenom to, máme také větší naději, že budeme ve vyšším věku zdravější a zdatnější. Nechce se nám přijmout neodvratnost stárnutí - chceme být stále mladí. A neznamená to jenom se skvěle cítit, ale také výborně vypadat.
Lidé se po staletí smiřovali s tím, že jak léta plynou, mění se jejich vzhled k horšímu. Dnes však věda dokazuje, že správně zvolené potraviny dokážou proces stárnutí brzdit. Důležitost zdravé stravy pro dlouhý život byla zjištěna již dávno, ale nyní si začínáme uvědomovat, že je klíčová také proto, abychom si uchovali mládí. Dobré jídlo patří k velkým životním radostem, a budeme-li jíst zdravou stravu v mladším věku, můžeme se později vyhnout nepříjemnostem, které přináší zhoršování zraku, artritida nebo srdeční onemocnění, ale také nadměrné únavě, vráskám a matné pleti.
Jak vybírat potraviny
Důležité je vybírat čerstvé, přírodní a průmyslově co nejméně upravované potraviny. Kombinací ovoce, zeleniny, ořechů, semen, obilovin, masa, vajec, mléčných výrobků, bylinek a koření a pitím dostatečného množství vody získáme všechny živiny potřebné pro zlepšení svého života.
Chcete vědět, jak se stravovat, abyste omládli? Jde to jednoduše. Kontaktujte našeho odborníka na výživu a zjistěte, jaké potraviny jsou pro vás vhodné.
Bojujeme proti volným radikálům
Tyto živiny dodají organismu prostředky, aby byl zdravý a dokonale fungoval, a my se budeme cítit lépe a vypadat mladistvěji. Některé potraviny, zejména ovoce a zelenina jsou důležitými zdroji antioxidantů, působí proti volným radikálům, vysoce reaktivním molekulám, které poškozují cévní stěny a genetický materiál uvnitř buněk. Volným radikálům se lze těžko vyhnout vznikají přirozeně v každodenním životě.
Konzumací velkého množství ovoce a zeleniny však může posloužit jako účinná ochrana proti nim a proti škodám, jež způsobují. Například konzumace citrusových plodů bohatých na vitamin C může pomoci zlepšit obranyschopnost organismu, zdraví kůže a snížit riziko onemocnění očí.
Konzumace zelené listové zeleniny, oranžových sladkých brambor, meruněk a tykve, které obsahují hodně beta-karotenu, nám může pomoci udržet si dobrý zrak a ochránit nás proti onemocnění srdce.
Tip výživového poradce
Cítit se a vypadat skvěle nám pomohou také potraviny bohaté na esenciální mastné kyseliny, zejména ořechy, ořechy a semena. Tyto kyseliny pomáhají udržet mozek aktivní, mysl čilou a nervový systém zdravý, jsou však nesmírně důležité i pro uchování pružnosti kůže a udržení lesku a zdraví vlasů.
Strava pro vlasy a kůži
Řadu potravin můžeme použít ke zlepšení stavu kůže a vlasů nejenom vnitřně, ale tkaé zvnějšku. Například mléčná koupel je velmi výživná a pomáhá udržet kůži hebkou a napjatou, zelený čaj aplikovaný na oblast okolo očí pomáhá při jejím zpevnění a banány působí jako vynikající kondicionér na vlasy.
I když je stárnutí skutečně neodvratné, můžeme se všichni naučit stárnout elegantně. Na základě informací uvedených v těchto dílech můžete využívat potravin a bylinek ke zvyšování životní energie a zlepšování fyzického i duševního výkonu.
Výsledky uvidíte i pocítíte během krátké doby. Navíc budete v pozdějším věku zdatnější, budete se lépe cítit a vypadat mladší. Pusťte se do toho - teď je pro to ta nejlepší doba!
Jakým potravinám se vyhýbat
Jídlům z rychlého občerstvení, cukru, velkému množství soli, přemíry alkoholu, kouření, stresu, nedostatku pohybu, nedostatku spánku
Více o potravinách proti stárnutí se dozvíte zítra ve 2. dílu. (Články/Anti-aging/Stravou proti stárnutí ... )
Chci se objedat do výživové poradny Food Life >>
Ponořte se do toho s námi!
(Zdroj)
Nakladatelství: www.slovart.cz
Hodnocení článku
Hodnotilo 10 čtenářů průměrem 4.2 bodů z pětiČtěte také:
Anti - aging potravinyJak si udržet mládí
Posilující odpočinek
Potraviny proti stárnutí 5. díl
Vždy krásní...