Zdravé potraviny

 

Natto

 

 

Natto je sýr ze sojových bobů. V obchodech zdravé výživy ho najdete hned vedle tofu nebo tempehu. Je také vyroben ze sojových bobů. Jedná se o fermentované, uvařené sojové boby. Díky fermentačnímu procesu rozkládá sojové složité bílkoviny, a tudíž je natto mnohem snadněji stravitelné než samotné sojové boby. Jeho povrch je slizký a viskózní se sýrovitou strukturou.

 

Zdravotní význam natta

V asijských zemích natto slouží jako tradiční kondiment na rýži, přidává se do miso polévek a používá se zeleninovými pokrmy. Slouží také v tradiční východní medicíně, kde se využívá její jednoznačný trombolitický účinek. Mezi nejúčinnější komponenty "natto" patří fibrinolytický enzym "natokináza". Natto má schopnost enzymaticky rozpouštět krevní sraženiny, redukovat viskozitu krve a její schopnost srážení. Natto je určeno pro lidi s vyšším rizikem infarktu nebo mozkové mrtvice. Pomáhá lidem trpícím bércovými vředy. Zprůchodňuje cévy a zabraňuje trombózám. Pomáhá předcházet tzv. economy class syndromu (trombóza v důsledku dlouhých let).

(www.dia-potraviny.cz)


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny