Zdravé potraviny

 

Kamut

 

 

Kamut je prastará původní obilovina, o jejímž původu existuje několik teorií. Traduje se například, že zrnka kamutu byla nalezena v roce 1949 v hrobce v egyptském Dashare. Do Egypta měl být kamut dovezen ve starověku Římany a poté se v malém udržoval mezi místními zemědělci až do svého "znovuobjevení" v polovině 20. století.

Kamut ® je prapůvodní druh pšenice, který na rozdíl od jiných druhů obilí neprošel procesem hybridace či genetických úprav. Díky tomu, že pěstování nebylo dotčeno moderními zemědělskými postupy, zachoval si kamut původní vlastnosti a vysoký obsah živin.

Přednosti Kamutu:
• je pěstován výhradně v podmínkách certifikovaného ekologického zemědělství, vždy je tedy v BIO kvalitě
• není kontaminovaný jakýmkoliv typem moderní pšenice, je bez obsahu GMO
• farmáři dostávají za své obilí spravedlivou cenu
• má mimořádně vysoký obsah selenu, mnohem více, než běžné druhy obilovin
• má také vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku

 

Více ve článku: BIO kamut

 

 


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny