Domácí pekárna
Plněné žemličky
400 g uzeného tofu nebo naloženého masa
1 sojová smetana
2 různobarevné papriky
100 g strouhaného bio eidamu
5 vyšších žemlí (aby se daly vydlabat)
cibule, česnek (dle chuti)
zeleninové koření (würzl)
Tofu nebo maso nakrájíme a opečeme. V nádobě smícháme smetanu se sýr, přidáme nakrájené papriky, cibuli, lisovaný česnek a opečené tofu nebo maso. Ze žemlí odřízneme vrch a vnitřek vydlabeme. Žemle naplníme, přikryjeme odříznutou částí a poskládáme na plech s pečícím papírem. Vedle žemle si dáme vydlabaný vnitřek, všechno polijeme výpekem z masa a zapečeme mírně do křupava cca 15 minut. Můžete ke směsi přidat další ingredience, záleží na fantazii.