Domácí pekárna

 

Pirožky s tofu náplní


110 ml BIO mléka
3 PL olivového oleje
1 BIO vejce
½ ČL mořské soli
250 g BIO hladké mouky

50 g celozrnné mouky
2 ČL sušeného nebo ½ kostky čerstvého droždí

Náplň:
250 g najemno nakrájeného uzeného tofu

(můžeme použít i kuřecí maso)

1 cibule

4 stroužky česneku

3 PL protlaku nebo BIO kečupu

¼ ČL pepře

1 ČL mleté papriky

½ ČL oregana

½ ČL kmínu

mořská sůl


V pekárně necháme míchat suroviny pro těsto. Mezi tím si na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a lisovaný česnek, přidáme tofu a smažíme společně za stálého míchání. Osolíme a přidáme připravené koření. Směs necháme vychladnout. Těsto rozválíme na tenko a vykrájíme kolečka o průměru asi 12 cm. Na každé kolečko dáme lžičku náplně, okraje potřeme vajíčkem, přeložíme napůl, okraje přitiskneme k sobě a stlačíme vidličkou. Pirožky položíme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 10-15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C asi 15 minut.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny