Domácí pekárna

 

Hrníčkový štrúdl

 

1 hrnek BIO celozrnné mouky (200 ml hrnek)

1/3 hrnku BIO pohankové mouky

½ hrnku rozinek

½ hrnku nahrubo sekaných vlašských ořechů

3 hrnky strouhaných jablek

3 PL olivového oleje

1/3 hrnku vody

třtinový cukr

skořice

sůl

 

Do pekárny nejdříve dáme vodu, olej a potom mouku, špetku soli a 1 lžíci třtinového cukru. Pekárnu nastavíme na program přípravy těsta a necháme ho zpracovávat po dobu 15 minut. Hotové těsto necháme v ledničce 1 hodinu odležet. Těsto potom rozdělíme do tvaru obdélníka. Navrch těsta položíme polovinu připravených jablek, rozinek a ořechů. Vše posypeme třtinovým cukrem podle potřeby. Sladká jablka nemusíme tolik sladit jako kyselá. Těsto podélně zavineme a konce těsta přimáčkneme k sobě, aby nám na plech nevytekla šťáva z jablek. Závin dáme na plech s pečícím papírem, potřeme ho rozmíchaným vajíčkem a vidličkou na několika místech propícháme. Štrúdl pečeme dozlatova.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny