Domácí pekárna
Česnekové trojhránky
500 ml bio mléka
100 ml olivového oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750 g bio hladké mouky
4 lžičky sušeného nebo 42g čerstvého droždí
Nádivka:
100 g změklého bio másla (může být menší množství olivového oleje)
sůl dle chuti
12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
můžeme dát 3 žloutky, ale nejsou nutné
(můžeme doplnit bio sýrem nebo šunkou)
Pekárnu nastavíme na Přípravu těsta. Zpracované těsto rozdělíme na 4 ks a rozválíme jako na závin. Závin potřeme nádivkou a posypeme zeleninovým kořením (würzl). Zavineme a potřeme zbytkem nádivky. Na plechu nožem nebo rádýlkem rozkrájíme šikmo na trojúhelníky (neoddělujeme!). Necháme 30 minut nakynout a pečeme při 180°C cca 30 minut.