Ahoj, tak já mám výhodu, že od jisté doby sladké moc nemusím...ale když už teda, tak med, sladidla, nebo sirupy, občas se bohužel nevyhnu tomu cukru, když peču něco pro přítele, tak to musím osladit, ale to si většinou dám jen malý kousek na ochutnání. Jinak dělám sladkou variantu pro něj a nesladkou pro mě většinou. Mě sladké celkově moc nechutná. Raději si jídlo osladím čerstvým ovocem :)
ivča klásková
Zaslal: 2.10.2009 8:00
Ahoj,asi mým největším prohřeškem na konzumaci bílého cukru jsou sladkosti doma upečené a občas sladká jídla.Čaj a kávu si nesladím,nepiji žádné sladké limonády-to mi vůbec nic neříká.Jelikož jsme 2,tak pro nás nepeču vůbec,když máme chuť na sladké,řeším to třeba ovesnou kaší,palačinkami,lívanci,pudingem a ovocem. Na plech peču jen když se sejde rodina.Myslím,že nahradit bílý cukr...šlo by to.
Ahoj Ivčo neber to jako prohřešek :). Kdo dnes nehreší? Nemá smysl se neustále hlídat a kontrolovat, občas je třeba udělat vyjímku ;) v jakékoli podobě:). Já taky občas musím zhřešit:). Cukr bílý můžeš nahradit třtinovým a rodina nic nepozná :).
Zaslal: 4.10.2009 18:02 RE: cukr x sladidla | cukr
Podle mě nejde o to se cukru záměrně vyhýbat nebo se nějak omezovat, ale rovnou bílý cukr šoupnout ze své kuchyně pryč. Dosladit jde jednoduše sojovými nápoji, sušeným mlékem nebo ovocem. V případech slazení tvarohů atd, kdy by jídlo bylo kyselé, tak sáhnout po medu, obilném sirupu nebo stévii. Prostě automaticky nekupovat cukr a zaměřit se na tyhle věci. Ono to pak neláká tolik doslazovat a péci navíc, když to člověk pak stejně musí sníst :-)
ivča klásková
Zaslal: 7.10.2009 8:37 cukr
Děkuji holky za odpověď, je to pro mě super napsat na něco reakci a přečíst si co vy na to, moc mi to pomáhá, ve všem :)díííííky
Peta
Zaslal: 31.3.2015 11:56 stevia
Ja ako sladodlo pouzivam steviu: http://www.infinityobchod.sk/nahradne-sl adidlo-es-sweet