|
|
|
|
Zaslal: 29.9.2009 9:01 RE: | pečivo |
už několikrát jsem se v Kaufu v Jeseníkách setkala s tím,že mi nechtěli rozkrájet teplý chléb,že bych ho měla sražený,prý ať si koupím celý a vcelku(pro 2 lidi je to moc)...mám pocit,že zkrátka nestíhají péct.Jo,jo ořechový,rozinkový šnek je mňam:D ano,dá se to upéci doma,ale mě stačí jednou za čas jeden kousek a jsem spokojená-kdybych to upekla doma,mysím,že bych toho sbaštila mnohem mnohem víc:D ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaslal: 7.10.2009 9:24 Domácí křupavé dalamánky |
Holky, když už jsme u toho pečiva, tady posílám recept z mé oblíbené kuchařky. Dalamánky jsou jedna báseň:).
Křupavé dalamánky
Ingredience
280 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 400 g hladké mouky, 100 g celozrnné žitné mouky, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 1 lžička mletého kmínu, 20 g čerstvých kvasnic
olej na potření
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto na vále rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků a z každého vytvarujeme váleček. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších dvacet minut kynout. Pak každý potřeme olejem a plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu asi 25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout přikryté utěrkou. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|