Články
28.10.2013 - Iva Veselá
Správné stravování našich dětí je na nás!
V západních zemích i u nás se stále zvyšuje oblíbenost zdravých kvalitních potravin a bio potravin. Je to jasná reakce rozumných spotřebitelů na nekvalitní potraviny s mnoha chemickými látkami, pesticidy a alergeny.
Lidé se stále více chtějí naopak vrátit ke kvalitním potravinám, k jejich klasickému pěstování a zpracování, protože to, co jíme, je velice důležité a s tím souvisí komplexní stav našeho zdraví, psychiky a délka života. Se zdravou stravou musíme začínat již od dětí, které dnes nejvíce trpí na alergie a ekzémy, či dokonce alergií na lepek, tzv. celiakií.
Jak jednoduše zlepšit dnešní stravu a životní styl
Zkuste nad jídlem přemýšlet. Jedna moje známá má výborné vodítko – čím méně složek, ze kterých se produkt skládá, tím lépe. Dalším vodítkem jsou jídla s co největším podílem čerstvých surovin. A v neposlední řadě vyváženost. Nekonzumujte vitamíny ve formě prášků nebo rozpustných tablet a už vůbec je nedávejte dětem, dopřejte naopak sobě i jim vyváženou stravu, ve které budou všechny tyto potřebné látky zastoupeny. Vy určujete svým dětem, jak zdravě budou jíst. Vy je připravujete na cestu životem a návyky z dětství si ponesou hodně dlouho, ne-li do konce života.
Produkty bez lepku od českého výrobce
Bezlepkové potraviny je dobré do jídelníčku zařazovat, protože tím výrazně pomůžeme svému trávení a navíc do těla dáme potraviny zdravé výživy. A to pomůže jak dospělým, tak hlavně dětem, jejichž žaludek to ocení nejvíce.
Firma Amylon, jedna z nejstarších a největších českých firem na výrobu pudingů a sypkých směsí, se rozhodla, že se zaměří na výrobu produktů s pozitivním vlivem na zdraví a na nejkvalitnější suroviny. Dnes v jejím portfoliu výrobků najdete, nejen bio produkty, ale také chutné pudingy bez lepku.
Zdravé stravování by mělo být na prvním místě.
Proč puding bez lepku
Puding je pokrm, který obsahuje nejen mléko, ale v případě přípravy s ovocem i zdravé cukry, vlákninu a další prospěšné látky. Může tedy být vaší plnohodnotnou svačinou nebo snídaní. Zkuste puding osladit medem nebo třtinovým cukrem. Pokud si puding bez lepku vaříte doma z prášku, vybrali jste si tu zdravější a lepší variantu. Hotové pudingy v kelímku jsou příliš kalorické, bohaté na cukry a tuky a navíc obsahují nezdravé přidané látky.
Vyzkoušejte pudingy bez lepku
Puding bez lepku je lehce stravitelný a pro celiaky, kteří mají puding rádi, je to i jediná volba. Tyto pudingy jsou navíc velice chutné, jemné a vynikající v kombinaci s ovocem, ale také jako surovina do dezertů, dortů a moučníků.
Hodnocení článku
Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Amalaki - 100 g lepší než 15 kg jablek!Brambory pod slupkou
Co je hamburgerová daň?
Krokodýlí maso v našem jídelníčku
Sojanetta - nová náhrada živočišné smetany
Diskuze
Pudingy bez lepku
Je to dobře, že jsou na trhu další bezlepkové výrobky. A pudingy mám ráda:)
07.11.2013 09:15